Copacabana Plajı’nı Kucaklayan Otel

Emiliano RJ / Studio Arthur Casas + Oppenheim Architecture tarafından tasarlanan proje, modern cephesi ve manzarayla kurduğu ilişki ile öne çıkıyor.

Binanın, Copacabana Plajı’na bakan çağdaş cephesi doğal ışığa öncelik tanıyor ve plaj manzarasını konuklarıyla buluşturuyor. Zemin kat sirkülasyonu iki farklı yola ayrılarak restorana ve misafirler için ayrılmış özel resepsiyon alanına ulaşıyor.

12 kat yüksekliğindeki bina, 42 ile 120 m² arasında değişen 90 daireden oluşuyor. Otelin 11. katında saunalar, özel duşlar ve spor salonunun hemen yanında bir SPA merkezi de yer alıyor. Çatıya yerleştirilen havuz ise geniş bir eğlence alanı sunuyor.

Hareketli bir tasarıma sahip cephe; Rio de Janeiro’nun peyzajından esinlenen, özel olarak bu otel için çizilen ve cobogós olarak bilinen unsurları tüm bina yüzeyinde sürdürerek, yapının sahildeki diğer binalardan ayrışmasını sağlıyor.

İç mekân tasarımı ise Brezilya modernizminden ilham alıyor. Lobi ve yatak odası mobilyalarının kumaşları ve dokuları, Guanabara Körfezi’nin yeşil tonlarını yansıtıyor.

Asansörler içinde tamamen mimarın elinden çıkma üç boyutlu ahşap paneller kullanılıyor. Aydınlatmada kullanılan elemanlar iç mekan tasarımını açığa çıkarmayı hedefliyor. Kaplamalarda doğal saman, beyaz meşe ağacı, beyaz parana mermeri, granit ve taş gibi tamamen yerel malzemeler kullanılmış.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın