eVolo 2018 Gökdelen Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu

eVolo Magazine, düzenlemiş olduğu 2018 Skyscraper Competition/2018 Gökdelen Yarışması'nın sonuçlarını ilan etti. Yarışmaya başvuran 526 proje arasından üç proje dereceye girer iken, 27 proje de mansiyon ödülüne layık görüldü.

2006 yılından beri her yıl yapılan yarışmada bu yıl birincilik ödülünü Skyshelter.zip projesi ile Polonya’dan Damian Granosik, Jakub Kulisa ve Piotr Pańczyk kazandı. Origami sanatından esinlenilen projede; afet bölgelerinde kolayca kurulumu yapılabilecek, taşınabilir ve katlanabilir bir gökdelen tasarlandı.

İkincilik ödülüne layık görülen Hong Konglu Tony Leung, Jinja: Shinto Shrine Skyscraper projesinde pirinç çiftçiliği, meditasyon ve yerel kalkınma için tasarladığı yapı ile Şinto Mabedi ve yerel halk arasındaki geleneksel etkileşimleri yeniden canlandırmayı amaçlıyor.

Şili’den Claudio C. Araya Arias, Waria Lemuy: Fire Prevention Skyscraper projesi ile üçüncü sırada yer aldı. Arias bu projesinde, Şili’de yaşanmakta olan büyük ölçekli yangınların tahrip ettiği alanlarda yeni bir konut prototipi öneriyor. Proje, yeni yangınları önlemek için rüzgar etkisini minimize eden ve yapı içi su dağıtımını sağlayan pasif sistemlerden yararlanıyor.

Mansiyon ödülü alan projeler arasında çölleşmeyi önleyen binalar, okyanus suyunu tatlı suya dönüştüren yüzer gökdelenler, kurak bölgelerde sis toplayan kuleler, 3D yazıcı ile oluşturulan yapılar ve yanardağ gökdelenleri gibi yaratıcı çalışmalar yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın