Atlantik Okyanusu’nun Kıyısında Mevsimlik Bir Ev

Mevsimlik kullanım için tasarlanan ev, Tusket Nehri'nin Atlantik Okyanusu'na bağlandığı yatay ve engin bir manzaraya açılıyor.

Fotoğraflar: Ema Peter Photography

Kendi ismiyle kurduğu mimarlık ofisinin başındaki Omar Gandhi’nin, Kanada’nın Nova Scotia bölgesinde, İsviçreli bir çift için tasarladığı ev, Tusket Nehri’nin Atlantik Okyanusu’na döküldüğü yerde bulunuyor. Projenin mimarı, nehre yukarıdan bakan araziyi gördüğü andan itibaren, evin çevresine saygılı ve kalıcı bir yapı olması gerektiğini fark ettiğini söylüyor.

Balık tutmak, yürüyüş yapmak gibi mevsimlik açık hava aktiviteleri için kullanacakları bir ev isteyen çiftin ihtiyaçları tasarıma yön vermiş. Gandhi, “İşverenin pek çok talebini, sürecin erken evrelerinde tasarıma dahil edebildik.” diyor.

Evin merkezi büyük oda olarak belirlenmiş; burada yerel alaçam döşeme, huş ağacından doğramalar ve yerden tavana kadar cam kapılar kullanılmış. Büyük odanın kesintisiz bir mekana ve ilgiyi dağıtacak elemanların araya girmediği bir manzaraya sahip olması istenmiş.

Evin girişinin olduğu cepheye ise tek parça ve kapalı bir karakter verilmiş. Çatı ve duvarlar bölgede üretilen beyaz sedirle kaplanmış. Evin dikdörtgen bir prizmadan ibaret olan kapısı, ana mekanın geniş manzarasını gizleyerek ziyaretçilerin eve girdiklerinde bir sürpriz bir manzarayla karşılaşmalarını sağlamış.

Etiketler

Bir yanıt yazın