Water Cube Su Parkı’na Dönüştü

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları için PTW tarafından tasarlanan ve inşa edilen Ulusal Yüzme Merkezi veya Water Cube (Su Kübü), 10 aylık bir iyileştirme sürecinden sonra 8 Ağustos'ta yeniden açıldı.

Yeni Yüzme Merkezi’nde havuzun yanı sıra eğlenceli su parkı da mevcut.

Yeni su parkı, Asya’da bina içinde bulunan en gelişmiş ve en büyük su parkı. 10 muhteşem tur ve eğlencesiyle su parkı kentlilere ideal bir rekreasyon alanı sunuyor.

İçeride, park, balonlar ve tavandan sarkıtılan rengarenk kurdeleler ile mavi bir dünya ve havuzda ise bir su altı dünyası yaratıldı. Mavi ve büyüleyici ortam ziyaretçilere “Avatar” filmindeki sahneleri hatırlatıyor. Pekin Eğlenceli Sihir Su kübü Su parkı genel müdürü Alan Mahony su parkının aslında, ziyaretçilere “Avatar” fimindeki sahneleri yaşatması amacıyla tasarlandığını söylüyor.

“Dalga Havuzu”nda ziyaretçiler gerçek bir denizdeymişcesine yüzüyor ve eğleniyor. Burası aileler, çiftler ve arkadaşlar için ideal bir mekan. Dalgalar her 10 dakikada bir oluşturuluyor ve insanların eğlenmelerini sağlıyor. Dalgalar durduğunda ise ziyaretçiler suda rahatlıyor. Çocuklar suda durabiliyor ve yüzme egzersizleri yapabiliyor veya aileleriyle suda eğlenceli vakit geçirebiliyor. Burada, aileler, çiftler ve arkadaşlar suda eğlenceli vakit geçirebilir ve uyumun, sevginin, arkadaşlığın keyfini sürebilir.

“Hız Kaydırağı” en favori aletlerden biri. Gözlemcimiz Paul Stephen bunu denemek istedi. 20 dakika bekledikten sonra sırası geldi. Denedikten sonra ise şunları söyledi: “Çok hızlıydı ve muhteşem bir deneyimdi. Kesinlikle denemenizi öneririm.”Sonrasında ise bunu tekrar yapmak istediğinni söyledi ve tekrar uzun bir sıraya girdi.

Diğer bir heyecen verici aktivite ise “Aqualoop”. Oyuna katılanlar, 40 metrelik kırmızı dikey bir tüpün içinde duruyorlar. Kişilerin ayağının altndaki kapak şeklindeki bir kapı geri sayımdan sonra açılıyor. Çığlıklarla insanlar döngüye düşüyor ve sonra döngünün içinde herkes roller coasterdaymışcasına bir çember çeviriyor. Çok heyecan verici ve ilgi çekici görünüyor. Paul bunu denemek istedi. Maalesef güvenlik kuralarına göre katılımcı olmak için fazlasıyla uzundu. Personel 1,40-1,90 metreler arasındaki uzunlukta olanların katılabildiğini söyledi.

Bütün bunlardan başka Tornado, Bullet Bowl, Ride House, Çocuk Havuzu ve diğer birçok aktivite bulunuyor. Tornado, büyük bir top içinde yuvarlanabilen ve 4 kişinin içine girebildiği bir top. Fakat güvenlik denetimi sebebiyle bu aktivite kullanıma açık değildi.

Pekin’deki Olimpiyat Oyunları süresince ve sonrasında Su Kübü Pekin’de sembolik bir yer haline geldi ve her gün ziyaretçi akınına uğruyor. Artık burası sadece bir yüzme kulübü değil, aynı zamanda bir tatil durağı. Aileler, çiftler ve arkadaşlar havuz keyfi için buraya geliyor ve havuzdan çok ayrı bir eğlence dünyasına adım atıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın