İstanbul İlçe Belediyelerinde Çocuğa ve Aileye Yönelik Hizmetler

TESEV'in, Bernard van Leer Vakfı desteğiyle yürüttüğü "İstanbul İlçe Belediyelerinde Çocuğa ve Aileye Yönelik Hizmetlerin İncelenmesi ve Haritalanması Projesi", İstanbul95 çatı projesinin bir parçası olarak kurgulandı.

“İstanbul İlçe Belediyelerinde Çocuğa ve Aileye Yönelik Hizmetlerin İncelenmesi ve Haritalanması Projesi”, İstanbul ilçelerinin sosyo-ekonomik farklılaşması çerçevesinde, ilçe belediyelerinin çocuğa ve aileye yönelik sosyal hizmetlerinin kapsamlı bir envanterini çıkarmayı ve bu hizmetlerin coğrafi dağılım ve niteliklerinin iyileştirilmesi için politika önerileri geliştirmeyi hedefliyor. 

Projenin ilk aşamasında Kadir Has Üniversitesi İstanbul Çalışmaları Merkezi tarafından İstanbul’un ilçeleri yaş grubu ve rayiç bedelleri üzerinden haritalanmış. İkinci aşamada ise, İstanbul ilçe belediyeleri ile görüşülerek belediyeler tarafından sağlanan çocuğa ve aileye yönelik eğitim, sağlık, parklar ve yeşil alanlar, sosyal yardım gibi hizmetlerin incelemesi yapılmış. İlk iki aşamada ortaya çıkan sonuç ve haritalar dijital interaktif bir platformda bir araya getirilerek, daha önce üretilmemiş kapsam ve ölçekteki sosyal hizmet envanteri http://belediye.istanbul95.org/ aracılığıyla sunuluyor.

Proje ile ilgili detaylı bilgi http://belediye.istanbul95.org/ adresinden alınabilir.

Künye:

Yaş ve Rayiç Bedel Haritaları: Murat Güvenç, Murat Tülek, Berkay Küçükbaşlar, Ayşenur Akdal, Funda Dönmez Ferhanoğlu (Kadir Has Üniversitesi / İstanbul Çalışmaları Merkezi)
Saha araştırması ve Koordinasyon: Bürge Elvan Erginli
İnteraktif haritalama: Murat Tülek
Tasarım: Oğuzhan Erdurak
Yazılım: Yakup Çetinkaya

Etiketler

Bir yanıt yazın