AA’in Başına Eva Franch i Gilabert Geçiyor

Storefront for Art and Architecture'ın baş küratörü ve yöneticisi Eva Franch i Gilabert, yapılan oylama sonucu AA'in yeni yöneticisi olarak seçildi.

İngiltere’nin önemli mimarlık okullarından olan, deneysel ve vizyoner yaklaşımıyla dünya çapında üne sahip Architectural Association’ın başına geçecek isim belli oldu. Öğrencilerin de katıldığı seçim sürecinin sonunda, New York’lu alternatif mimarlık organizasyonu Storefront for Art and Architecture‘ın baş küratörü ve yöneticisi de olan Katalan mimar, küratör ve eğitimci Eva Franch i Gilabert okulun yeni yöneticisi olarak seçildi. Katalan mimar 2014 Venedik Mimarlık Bienali’nde ABD Pavyonu’nda sergilenen OfficeUS projesinin de eş küratörlerindendi.

Oyların %67’sini alan Gilabert, AA’in bir önceki yöneticisi Brett Steele Left’in 2016’da UCLA Sanat ve Mimarlık Departmanı’nın başına geçmesinden sonra okulda kalıcı olarak göreve getirilen ilk yönetici olacak.

AA’den konuyla ilgili yapılan duyuruda, Gilabert’in seçim sürecinde okulda yaptığı konuşmadan şu sözler alıntılandı:

“AA’i yönetmek yönetici olmakla değil, bir projeyi yönetmekle, mimarlık ve çağdaş kültürün bilgi üretimi içerisinde sonuçları olacak pedagojik bir projeyi yönetmekle ilgili.

AA, titizlik ve deliliğin eşi bulunmaz bir kombinasyonuna sahip; bu, mümkün olanla mümkün olmayanın sınırlarına baş kaldırmaya devam etmek için desteklenmesi ve işlenmesi gereken bir kombinasyon.”

Gilabert’e bir miktar aşina olmak için buyrunuz:

Etiketler

Bir yanıt yazın