Kartondan Yapılmış Sürdürülebilir Modüler Kedi Evleri

A Cat Thing, iki genç mimarın 2016 yılında kedileri için özel bir ev inşa etmek istemeleri sonucu kuruldu.

Tayvan tabanlı A Cat Thing, farklı şekillerde yapılandırılabilen karton malzemeden modüler kedi evleri üretti.

İkili, Chacha ve Lily isimli kedileri için oluşturabilecekleri ürün tasarımlarıyla ilgili bir dizi araştırma yaptılar. Amaçları modern bir yaşam alanına uygun yaratıcı, şık ve uyumlu bir tasarım üretmekti. Ve ilk tasarım serileri olan ‘Oda Koleksiyonu’nu hayata geçirdiler.

Tasarımcılar bu seri ile, kedilerin oynayabilecekleri küçük ölçüde çeşitli “yapılar” tasarladı. Kediler, ‘Oda Koleksiyonu’ndaki farklı alanlar sayesinde saklanabiliyor, dinlenebiliyor ya da oyun oynayabiliyorlar.

Oda, salon, balkon ve eğim gibi dört mekansal modülden üretilmiş prefabrik “yapılar”; istiflenebiliyor, dönüştürülebiliyor ve genişletilebiliyorlar.

Basit geometrik formu ve grafik baskısı ile bu minimalist tasarım, şık görünümü ile yaşam alanımızdaki modern mobilya ve iç mekan tasarımına da uyum sağlayabiliyor.

Ekip, farklı modülleri herhangi bir alet kullanmadan güvenli ve sağlam bir şekilde tutabilen bağlantılar oluşturmak için origami ilkelerinden yararlandı ve tüm montaj sürecini olabildiğince kolay tutmak için karmaşık kullanım talimatlarından da kaçındılar.

Modüller ve güçlü bir taşıma kapasitesine sahip “yapılar” yavru kedilerin yanı sıra büyük kedilerin de istedikleri gibi koşmalarına, oynamalarına ve atlamalarına olanak sağlıyor.

Tayvanlı grubun tasarımlarında sürdürülebilirlik de önemli bir yere sahip. İkiliye göre tüm ürünler ve ambalajlar geri dönüşümlü ve toksik içermeyen malzemelerden yapılmış olmalı.

Gezegenimize karşı dostça yaklaşmayı amaçlayan tasarımcılar, malzemeyi korumak ve israfı azaltmak için ürün ve paketteki malzeme kullanımını en aza indirmeye çalıştılar.

Kediler arasındaki ilişki karşılıklı bir şeydir, bu nedenle ‘Oda Koleksiyonu’ tasarımı kedilerin hareketlerine göre ayarlanmalıdır. Evcil hayvanlarımızla birlikte, ürünlerimize günden güne daha fazla stil, fikir, kalite ve sürdürülebilirlik getirmek istiyoruz.

A Cat Thing

Etiketler

Bir yanıt yazın