İstanbul Modern’in Geçici Mekanı Yeniden Belli Oldu

İstanbul Modern'in geçici mekanı Beyoğlu'ndaki eski Union Française binası olarak belirledi. Müzenin mevcut binası ise 18 Mart'a kadar hizmet verecek.

İstanbul Modern, 2016 yılında yaptığı açıklama ile yeni müze binası tamamlanana kadar Galataport sahasında bulunan Paket Postanesi’nde hizmet vereceğini açıklamıştı.

Paket Postanesi Yıkılınca Yeni Adres Union Française

Ancak Galataport projesi kapsamında önce Karaköy Yolcu Salonu, daha sonra da Paket Postanesi de yıkılmıştı. 

İstanbul Modern, yeni binası yapılana kadar tüm faaliyetlerini sürdüreceği geçici mekanını, Alexandre Vallaury tarafından tarafından tasarlanan Union Française binası olarak belirledi. İstanbul Modern’in geçici mekanı olarak Mayıs ayı içinde ziyarete açılacak.

İstanbul Modern’in ziyarete kapanış tarihi 18 Mart Pazar günü olarak belirlendi.

İstanbul Modern’in Yeni Binasını Renzo Piano Building Workshop Tasarlıyor

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın, Karaköy’deki 4 No’lu antrepoyu dönüştürerek tasarladığı İstanbul Modern‘in inşaatı 2004 yılında tamamlanmıştı. İstanbul Modern’in yeni binası ise Renzo Piano Building Workshop tarafından tasarlanıyor ve 36 ayda tamamlanması planlanıyor. 

Renzo Piano Building Workshop’un Kasım 2017’de Instagram hesabında önce paylaşıp daha sonra kaldırdığı görselde binanın 2 kat yeraltında, 3 kat yer üstünde olmak üzere toplam 14.000 metrekarelik bir alanı kapsayacağı söyleniyordu. 

Etiketler

Bir yanıt yazın