Maketlerden Özel Tasarım Defterlere: FO! Design

Mimar Fatih Süleyman Deveci ve mimarlık öğrencisi Emre Taner tarafından tasarlanıp üretilen defterlerde, her mimarlık öğrencisinin aşina olduğu arazi ve topografya maketlerinden ilham alındı.

Mimar Fatih Süleyman Deveci tarafından kurulmuş ve mimarlık öğrencisi Emre Taner ile birlikte ilerlemekte olan FO! Design, tasarımcılar için vazgeçilmez bir öğe olan eskiz defterleri üzerine çalışmalarını yürütüyor. Girişim, daima özgün ve estetik ürünler tasarlama fikriyle ortaya çıkmış.

Ekip, FO! Design’ın hikayesini ve çalışmalarını şöyle anlatıyor:

Mimarlık bölümünden mezun olduktan sonra çeşitli mimarlık ofislerinde çalışan ve hayal kırıklığı yaşayıp pek de mutlu anılar biriktirmeyen birçok genç mimardan biri olarak mimarlık ofislerinde çalışma fikrinden vazgeçildi. Üniversitede alınan eğitimin verdiği tasarımcı kimliğine sığınılarak bir ürün tasarlama fikri üzerine gidildi. Mimarların olmazsa olmazı olan eskiz defteri fikriyle FO! Design’ın tohumları atılmış oldu.

Defterlerin tasarımı bir mimar izi taşıyor olmalıydı, daha önce yapılmamış olanı yapma fikriyle ve kaliteli bir tasarım arayışından yola çıkarak her mimarlık öğrencisinin oldukça aşina olduğu arazi ve topografya maketlerinden ilham alındı. Defter kapaklarında mimari maketlerin yer alması hayaliyle kent planları, akarsular ve topografyalar üzerine uzun süren çalışmalar yapılarak defter kapağına uyarlanmaları sağlandı.

Dünyanın neresinden olursa olsun haritalar bilgisayar ortamında çizilerek defterlerin kapağına konuk edilmektedir. Kapaklarda yer alacak tüm haritaların doğru doluluk-boşluk oranında, orantılı ve dengeli olması için çeşitli denemeler ve çalışmalar yapılmaktadır. Belirlenen haritaların defter üzerinde olabilecek en estetik biçimde yer alabilmesi için ölçek ve konum özenle ayarlanmaktadır. Defter üzerindeki kişiselleştirilebiliren metinler harita tasarımlarının önüne geçmeyecek boyut ve konumda yerleştirilmektedir. Kullanıcıların taleplerine göre isimleri ya da özel sözleri de kapaklara kolaylıkla yazılabilmekte ve böylece defterler daha kişisel bir hale getirilebilmektedir. Lazer kesici ile kesilen kraft maket kartonu ve dokulu renkli kağıtlar el ile titizlikle defterlere yapıştırılmaktadır.

FO! Design, her zaman yapılmamış olanı denemek, özgün olmak ve kaliteli tasarımlar ortaya çıkarmak hedefiyle tasarım dünyasının bir parçası olma yolunda ilerleme gayesi taşımaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın