Luis Barragán’ın İkonik Yapısı Bir Sanat Galerisi İçin Halka Açıldı

Luis Barragán'ın renkli duvarları ile ünlü ikonik yapısı Cuadra San Cristóbal, bir sanat galerisi için halka açıldı.

Wall of Light Cubed
Fotoğraf: Felix Friedmann

Luis Barragán’ın modernist başyapıtı Cuadra San Cristóbal, İrlandalı Amerikalı sanatçı Sean Scully’nin Latin Amerika’daki ilk sergisine ev sahipliği yapıyor. Blain|Southern Gallery tarafından düzenlenen sergi 24 Mart’a kadar randevu alınarak gezilebiliyor.


Sean Scully’nin Cor-Ten’den yaptığı heykeli avlunun girişine yerleştirilmiş.
Fotoğraf: Felix Friedmann

Küratör Oscar Humphries, mülkün sahibi Egerstrom ailesiyle yaptığı görüşme sonucunda Sean Scully’nin resim ve heykellerini Cuadra San Cristóbal’in parlak renk geometrisi ile diyalog içerisinde binada farklı noktalara yerleştirmiş. Sonuç olarak Scully’nin “duygusal soyutlama” anlayışı ile Luis Barragán’ın “duygusal mimarisi” arasında bir diyalog yaratılmış.

Bina Kompleksi İsveçli İşadamı Folke Egerström ve Ailesi İçin İnşa Edilmiş

Pritzker Ödüllü mimar Luis Barragán, Cuadra San Cristóbal’in de içinde bulunduğu Los Cubles projesini İsveçli işadamı Folke Egerström ve ailesi için tasarladı. 1966-1968 yılları arasında inşa edilen proje, Atizapán de Zaragoza (Mexico City)’daki 30.000 metrekarelik bir alan üzerinde bulunuyor. Proje kapsamında at çiftliğinin yanı sıra, Egerström Evi, “Fountain of Lovers”, yüzme havuzu da bulunuyor.

Luis Barragán’ın eseri, su unsurunun kusursuz kullanımı, farklı düzlemlerin geometrik soyutlaması ve pembe, mor ve toprak tonlarındaki duvarların şiirsel bir kompozisyonu ile modern bir başyapıt olarak sayılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın