Kaçış Kapsülü

Alice Bleton "Monade Capsule" projesinde, dağ kulübeleri, uzay gemileri, denizaltılar ve sığınaklar gibi zorlu yaşam koşulları için tasarlanmış asgari yaşam alanlarından esinlenmiş.

Uzay aracı aynı zamanda sıkıştırılmış bir ev ve çalışma alanıdır. İnsani ihtiyaçlar için tesislerin tasarımı, yerçekiminin varlığı veya yokluğu ve günlük yaşam için asgari bir donanımla belirlenir. Bu tür minimal alanlar hayatta kalmak için kompakt alanlar oluşturma konusunda etkili fikirler sağlar. Yeni teknolojiler ve ileri araştırmalar sayesinde bu kapsüller daha rahat, yaşanabilir ve erişilebilir hale gelir. Bu sıkıştırılmış alanlar ara boşluklardır, bu nedenle geçici olurlar. Bazı ülkelerde sığınaklar şimdi mülteciler tarafından sürekli ev olarak kullanılıyor. Görünüşe göre, alışkanlıklarımız nüfusumuz ve kentlerimizin büyümesiyle birlikte gelişmelidir.

Alice Bleton tarafından tasarlanan Monade Capsule ise yoğun kent yaşamından geçici kaçış imkanı sunan kentsel bir kulübe. Monade Capsule aslında ofis çalışanları için tasarlandı, onlara kendilerini çevrelerinden izole etmek, ofis yaşamından kısa da olsa uzak kalmak ve sonrasında çevresiyle yeniden etkileşim kurmak için bir mikro mekan sağlıyor.

Kapsül, fiberglastan yapılmış. Bu malzeme tekneler, araba parçaları ve yüzme havuzları yapmak için kullanılıyor. Hafif olması ve hava direnci sayesinde çok yönlü bir malzeme. Ham made olarak kullanılan şeffaf reçine, kapsülün içine rahatlatıcı bir atmosferik ışık gelmesine imkan tanıyor.

Kapsülün yapımındaki endüstriyel süreç, bir formun sonsuz çarpımına izin veriyor. Bu, kapsülün seri olarak üretilmesini sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın