Álvaro Siza’nın Arşivi Online Erişime Açıldı

Serralves Vakfı, Calouste Gulbenkian Vakfı ve Kanada Mimarlık Merkezi, Alvaro Siza'nın mimari çalışmalarını içeren arşivini online erişime açtı.

2014 yılında Álvaro Siza, 1958 yılından beri inşa edilmiş ve inşa edilmemiş projelerin kapsamlı arşivini, Oporto’daki Serralves Vakfı, Lizbon’daki Calouste Gulbenkian Vakfı ve Montreal’deki Kanada Mimarlık Merkezi’ne (CCA) bağışlamıştı.

Üç kurumun kamuyla paylaştığı arşiv, Siza’nın Avrupa, Asya ve Güney Amerika’daki kültür merkezi, müze ve üniversite tasarımlarının yanı sıra konut ve şehir planlaması konusundaki uzun ömürlü ilgisini ve çalışmalarını kapsıyor.

Arşiv kapsamında, metinler, yazışmalar, fotoğraflar ve slaytlar, yaklaşık 60.000 çizim, 500 model, 282 eskiz defteri ve dijital malzeme bulunuyor. Calouste Gulbenkian Vakfı ve Serralves Vakfı Siza’nın 1958’den 2006’ya kadar olan dönemdeki Portekiz’deki projelerine odaklanıyor. Kanada Mimarlık Merkezi’nde bulunan parçalar ise 1958’den günümüze kadar uluslararası alandaki projeleri içeriyor.

Önümüzdeki yıllarda, daha fazla arşiv malzemesi araştırma için erişilebilir hale getirilecek. Siza’nın mimari çalışmalarını içeren arşive buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın