Cengiz Bektaş Mimarlığı Paneli Yapıldı

Mimarlar Odası'nın Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri Programı altında yürüttüğü Sinan Ödüllü Mimarlar Programı kapsamında 2016-2018 dönemi büyük ödül sahibi Cengiz Bektaş için düzenlenen "Cengiz Bektaş Mimarlığı" başlıklı panel 26 Ocak'ta yapıldı.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin ev sahipliğinde İstanbul’da yapılan panel “Çok Yönlü Kültür İnsanı” ve “Geleneğe Eklenmek” başlıklı iki oturum şeklinde düzenlendi. 

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu’nun yaptığı açılış konuşmasının ardından, birinci oturuma da adını veren “Cengiz Bektaş: Çok Yönlü Kültür İnsanı” başlıklı kısa filmin ilk gösterimi yapıldı. İlk oturumda yer alan Prof.Dr. Ruşen Keleş ve Öner Ciravoğlu konuşmalarında, Bektaş’ın ozanlığı, yazarlığı, Türk Dil Kurumu ve Türkiye Yazarlar Sendikası gibi kurumlarda yaptığı çalışmalar gibi, mimarlık mesleği dışındaki yönlerini vurguladılar. Prof.Dr. Afife Batur’un yönetimindeki “Geleneğe Eklenmek” başlıklı ikinci oturumda ise sırasıyla Prof.Dr. Gülşen Özaydın, Doç.Dr. Burak Altınışık, Selda Bancı, Prof.Dr. Esin Boyacıoğlu ve Prof.Dr. Abdi Güzer, Bektaş’ı ve onun mimarlığını çeşitli yönleriyle ele aldılar. Son sözü alan Cengiz Bektaş’ın tüm konuşmalara değinerek herkese teşekkür ettiği kısa bir konuşmayla panel sona erdi.

Panel www.mimarist.tv bağlantısından da canlı olarak yayınlandı. Daha sonra hazırlanması planlanan kapsamlı bir kitabın içinde yer alacak olan panelin tamamı ve “Cengiz Bektaş: Çok Yönlü Kültür İnsanı” başlıklı film aynı web adresinden izlenebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın