Tuz Ambarı’na Ek Kat Mı Geliyor?

Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık yaptığı paylaşımda, mal sahibinin yapının üzerine kat ilaveleri öneren projesinin Beyoğlu Belediyesi ve 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay aldığını; fakat projenin akıbetinden endişe ettiklerini açıkladı.

Zamanında şehrin endüstriyel bölgesi olarak kullanılan, günümüzde ise bu özelliğini kaybetmiş olan Kasımpaşa semtinde yer alan 170 yıllık eski Tuz Ambarı, Tekel’in elinden çıkmasının ardından “Medina – Turgul DDB” tarafından kiralanmış, restorasyon ve dönüşüm projeleri ise Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık tarafından hazırlanmıştı. Titizlikle yürütülen restorasyon çalışmasına ek olarak ihtiyaca yönelik asma katlar planlanmış, yapının inşası 2008 yılında tamamlanmıştı. Proje için bkz.

Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık’ın konuyla ilgili yaptığı paylaşım şu şekilde:

2009 yılında tamamladığımız, Ulusal Mimarlık Ödülleri ve WAF’tan ödülle dönen Tuz Ambarı için mal sahibinin yapının üzerine kat ilaveleri öneren projesi, Beyoğlu Belediyesi ve 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay almış, tahliye süreci başlamıştır. Akıbetinin ne olacağını henüz bilemiyoruz. Üzgünüz. | We are sorry to inform that our project Tuzambarı, which was completed in 2009 and won many awards, is now being evacuated with the approval from the Beyoglu Municipality and the Istanbul Second Cultural Assets Protection Board. We are sorry and concerned about the negative outcomes.

Yapının neye dönüşeceğini gelecek günlerde göreceğiz.

Etiketler

Bir yanıt yazın