Bir Şarap Evinin Yeniden Kullanımı

Proje, “Felanitx Şarap Bilimi İstasyonu” olarak bilinen binanın yenilenerek yeniden kullanımına odaklanıyor.

Proje, öncelikli olarak iyi durumda olan her yapı elemanını korumayı hedefliyor. Başta perde duvarlar, merdivenler, korkuluklar ve fayanslar olmak üzere sağlıklı ve kullanılabilir durumda olan bütün yapı elemanları proje kapsamında korunuyor. Projede kullanılan diğer malzemeler de kendi bağlamı içerisinde önem arz ediyor ve eski ile bir uyum içinde bulunuyor.

Aynı kasabada üretilen kireç harcı ile bütün dik yüzeyler, kapı ve pencere eşikleri kaplandı. Seramik termal bloklar ile projedeki yeni dikey elemanlar tanımlandı. Çatı havalandırılarak, 10 cm’lik yalıtımlı bir mantar levha ile kaplandı. Bu özellikler sayesinde, yapının zorlu iklim koşullarına karşı koyabilmesi sağlandı.

Bina çevresinde yeniden oluşturulacak küçük bir bağ ile şarap imalatının peyzaj içerisinde tekrar görünür kılınması planlandı. Bina girişine, binanın içerisine kadar giren ve üzüm bağlarını tutan strüktürler ile aynı malzemeden yapılmış bir metal pergola yerleştirildi.

Yapılan müdahaleler ile bina ve çevresinin kullanımının iyileştirilmesi amaçlanırken; restorasyon sonunda binaya, Pla i Llevant Merkez Binası olarak asıl işlevinin geri kazandırılması hedefleniyor.
Etiketler

Bir yanıt yazın