5 Saatte Kurulan Prefabrik Ev

İspanya kırsalındaki prefabrik evin kurulumu sadece beş saat sürüyor.

Casa Montaña, Asturias’ın uzak ve dağlık kıyılarında bir İngiliz ressamın ve ailesinin ikinci evi olarak tasarlandı ve toplam maliyeti 137.952 Pound oldu. İş sahasında doğabilecek gürültü kirliliğini önlemek için üretim ve inşaatın büyük kısmı saha dışında yapıldı ve kullanılan sürdürülebilir malzemeler ile ev enerji açısından verimli hale getirildi.

Baragaño Architects tarafından kuzeybatı İspanya’da tasarlanan evde galvanizli çelik, ahşap ve doğal taş kullanımı öne çıkıyor.

İki katlı yapı, sekiz adet 2,15 x 5,30 metrelik modülün birleşiminden oluşuyor. Temel dört kübik modül, açılı asimetrik çatıyı oluşturmak üzere birleşiyor.

Modüllerin çekirdekleri, ince dikey ahşap çıtalarla kaplanmış galvanizli çelik saclardan oluşuyor. Parçalar yerel bir üretici tarafından imal edilip yerinde birleştiriliyor.

Zemin kat açık plan düzenine sahip olan mutfak ve oturma odası, beyaz bir çelik merdivenin iki yanına yerleşiyor.

Yaşam alanının hemen yanında siyah bir odun sobası beyaz duvara asılı duruyor. Büyük cam kapılar ve pencereler, oturma alanından verandaya açılıyor.

Üst kattaki iki yatak odası, pencereden gelen ışığın her iki odaya da geçmesine izin veren saydam bir polikarbonat duvarla ayrılıyor.

Ev, kullanıcılarının istemesi durumunda, mobil olarak bir yerden başka bir yere kolaylıkla taşınabiliyor.

Mimarlarının tasarımlarını açık kaynak haline getirmesiyle; herhangi biri bu kaynaklara kolayca ulaşarak kendi evini inşa edebiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın