Bölge Sakinleriyle Renklenen Metro İstasyonu

Mimarlık kolektifi Assemble ve sanatçı Matthew Raw, Londra'daki Seven Sisters Metro İstasyonu’nun girişinde yer alan yapıyı, bölge sakinleriyle birlikte, el yapımı rengarenk seramiklerle yeniledi.

“Clay Station” olarak adlandırılan, Art Under the Underground tarafından yürütülen yenileme projesi, on yıldan fazladır kullanılmayan Seven Sisters Metro İstasyonu’nun girişinde yer alan ticari birimde uygulandı.

Londra metro ağında kullanılan sayısız farklı döşeme deseninden esinlenen Turner ödüllü stüdyo Assemble, ticari birimin el yapımı fayans kaplamaları için sanatçı Matthew Raw ile çalıştı.

İnşaat sürecinde bölgede bir fırın kuruldu; böylece yerel halk ve topluluklar küçük seramik nesneleri yaratma tekniklerini öğrenebildikleri bir dizi atölye çalışması yürütürken yerinde üretim de yapılabildi.

Düz beyaz killerin gövde boyasıyla renklendirilmesiyle yapılan çok renkli kil sonra boyutlandırıldı, haddelendi, kalıplandı, kesildi, kurutuldu, pişirildi ve her biri benzersiz bir tasarıma sahip binlerce el yapımı seramik karo elde edildi.

Elde edilen karolarla binanın dış cephesi kaplandı. Yeşil ve mavi seramikler kolon ve çatının, sarı seramikler ise duvar ve bacanın kaplamasında kullanıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın