Arkitera Yapı Malzemesi Ödülü Multipor’un Oldu

Türk Ytong'a bir ödül de Arkitera'dan...

Türk Ytong’un ısı yalıtım sektörüne sunduğu yeni ürünü “Multipor Isı Yalıtım Levhası” Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından verilen 2017 Arkitera Yapı Malzemesi Ödülü’ne layık görüldü.

Performans, üretim özellikleri, standartlara uygunluk, zamana ve dış çevre koşullarına dayanım ve çevre etkisi gibi kriterler ışığında, fiziksel çevreye değer katan ürünlerin ödüllendirildiği Arkitera Yapı Malzemesi Ödülü bu yıl 9. kez sahiplerini buldu. Buna göre Taşıyıcı Sistemler, Altyapı Bileşenleri, Kaba Yapı Bileşenleri kategorisinde ödül, Multipor Isı Yalıtım Levhası ürünü ile Türk Ytong’a verildi.

Düzenlenen törende Jüri adına ödülü veren Mimar Önder Kul konuşmasında “Alışılagelmiş mantolama sistemlerinden farklı bir yapı malzeme olması, mineral esaslı yapısı, mimari açıdan içte ve dışta ciddi bir sorunu çözmesi ve bu alanda bir yatırım yapılmış olmasından dolayı tüm meslektaşlarımla ortak kararımız Multipor oldu” diyerek jüri değerlendirmesini aktardı.

Multipor ile Nefes Alan Binalar
Türk Ytong’un 2017 yılında üretimine başladığı Multipor Isı Yalıtım Levhası, binalarda dış duvarların dıştan ve içten mantolamasında, tavan ve teras ısı yalıtımında, ısıtılmayan hacimlerin tavanlarında, binaların konsol döşemelerinin ısı yalıtımında kullanılan, tamamen yanmaz ve mineral esaslı bir ürün olarak ilgiyle karşılandı.

Multipor, 0,044 W/mK ısı yalıtım değeri ile yüksek ısı yalıtım performansı sağlıyor. A1 sınıfı yanmazlık belgesine sahip olan Multipor, yangın durumunda mutlak bir emniyet sağlıyor, en yüksek sıcaklıklarda bile herhangi bir zehirli gaz veya duman çıkarmıyor. Mineral içeriği ile su buharı difüzyonuna açık olan ürün, duvarlarda küf, mantar ve mikroorganizmaların oluşmasını engelleyerek, nefes alan bir yaşam ortamı sunuyor. Tamamen doğal hammaddeler olan kum, kireç, çimento ve sudan üretilen Multipor Isı Yalıtım Levhası, NaturePlus ve IBU (Alman Yapı ve Çevre Enstitüsü) EPD sertifikalarına sahip, yüzde yüz geri dönüştürülebilir bir ısı yalıtım malzemesi olarak özellikle tercih ediliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın