İki Ev, Geyikler ve Ağaçlar

Lenka Míková tarafından Çek Cumhuriyeti'nin Güney Bohemya bölgesinde inşa edilen "İki Ev, Geyikler ve Ağaçlar" projesi, yerel ile yeni olan arasında kurulan başarılı dengeyi gözler önüne seriyor.

Fotoğraflar: Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice

Tasarım stratejisi, mülkiyetin otantik ve geleneksel atmosferini koruyarak, bu yerel değerleri yeni konfor olanakları ve rafine iç mekanlar ile birleştirmeyi içeriyor. Lenka Míková bu yenileme sürecini şöyle açıklıyor:

Amacımız mükemmel ve resmi bir taklit yerine doğal bir his elde edebilmekti. Ahşap, taş ve toprak gibi doğal ve elle hazırlanmış malzemeler, projenin ana unsuru haline gelen ve tasarım sürecinin başından beri üzerinde düşünülen doğal bir kusurluluk yaratıyor.

Orijinal çiftlik evini oluşturan iki birim: tomruklardan oluşan bir kulübe ve taş bir ahır, L formu oluşturarak bir araya geliyor. Taş ev misafirlere hizmet ederken, tomruklardan oluşan kulübede ise yazlık sahiplerinin yaşam alanları yer alıyor. İki yapı da, kullanılan tasarım müdahalelerini yansıtabilen, ayrı karakterlere sahip.

Orijinal ahşap çatı çerçevesinin vurgulanması amacıyla iç yüzeyler beyaza boyandı. Ana yaşam alanının, cam kapılar aracılığı ile teraslara kadar erişmesi sağlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın