Geri Dönüştürülen PET Şişelerden Tuğla

Alta Gracia şehrinde bulunan Ecoinclusión adlı kar amacı gütmeyen kuruluş, PET şişe atıklarının tuğla üretiminde kullanılması üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor.

Google.org Challenge bölgesel yarışmasında birincilik ödülünü kazanan Fundación EcoInclusión, daha adil ve sürdürülebilir bir toplumun mümkün olduğuna inanan bir grup genç tarafından 2015 yılında kuruldu. Alta Gracia şehrinde bulunan Ecoinclusión, PET şişe atıklarının tuğla üretiminde kullanılması üzerine çalışmalar yapıyor.

Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (UN-Habitat) tarafından teknik sertifikaya sahip tuğlalar, Ceve-Conicet tarafından geliştirilip patent altına alındı. Kilden üretilen tuğlalar ile benzer özellikler taşıyan, hatta ısı yalıtımı açısından daha iyi performans gösteren bu tuğlaların bir tanesi, yirmi adet PET şişenin dönüştürülmesi ile elde edilebiliyor.

Temel amaçlarını “PET atıkların azaltılmasına katkıda bulunarak bu atıkları ekolojik tuğlalara çevirmek” olarak tanımlayan EcoInclusión, bu amaca ulaşmak için iki ayrı yöntem izliyor:

  • Kendi plastik atıklarını bağışlayan ve lojistik anlamda iş birliğini kabul eden belediyeler ve özel sektörden çeşitli şirketler aracılığı ile izlenen program ECORED
  • Kamudan, özel sektörden ve sosyal kuruluşlardan aktörlerin tuğla üretim süreçlerine ve inşaata ekonomik anlamda dahil olduğu program ECOCONSTRUCCIÓN

 

Etiketler

Bir yanıt yazın