Geleceğin Şehrine İlk Adım: Vanke Future Town Pavyonu

Continuation Studio tarafından tasarlanan pavyon, iç mekanda ve cephede zıt karakterli malzemelerin birlikte kullanımından beslenerek devam etmekte olan "Vanke Future Town" projesinin nüanslarını belirleyecek.

Pavyon, Çin’in Jiangsu eyaletinde bulunan Xuzhou bölgesinde, 1 milyon metrekarelik bir alanı kapsayan, Vanke Future Town olarak lanse edilen projenin ilk mimari ürünü.

Toplum merkezine dönüştürülmesi planlanan yapı, kentin coğrafi yapısıyla uyumlu ve “Future Town”ın geniş ölçeğini yansıtan bir mimari forma sahip.

Ana yapıda, giriş salonu, cep sinema salonları, toplantı odaları gibi birimler için ayrılan küçük mekanların yerleşimi doğu tarafına sıkıştırılmış bir şekilde çözülerek, sergileme ve toplum merkezinin gerektirdiği fonksiyonları da karşılayabilecek farklı kullanımlara açık geniş bir alan yaratılmış. Ayrıca, dışa açılan mekanlarla bağlantılı mimari kütleler, cam cephenin yoğun kullanımıyla şeffaflaştırılarak, yapıyı çevreleyen yeşil doku ile kurulan görsel ilişki güçlendirilmiş.

Pavyonun tasarım sürecinde, sergi alanının mekansal özelliklerinin yanı sıra, Çin’in geleneksel köprü mimarisi tasarım girdisi olarak yer almış. Tasarım ekibi, Çin’de bulunan, bazıları günümüzde yıkılmış halde olan tarihi köprülerin yapısal özelliklerini inceleyerek, iç mekanda, farklı uzunluklardaki lamine ahşapların kombinasyonuyla, çelik kirişlerle desteklenen kompleks bir strüktür inşa etmiş. Geleneksel üretim teknikleriyle oluşturulan, havada asılıymış izlenimi veren strüktür, yapının dışarıdan algılanan sadeliğiyle iç mekanda karşıtlık oluşturuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın