MimED 2017 Öğrenci Proje Yarışması Soru ve Cevapları Yayınlandı

Bu sene 16.kez düzenlenen MimED 2017 Öğrenci Proje Yarışması'nın soru ve cevapları yayınlandı.

Ben Başkent Üniversite’sinden yarışmaya katılmak istiyorum. 8 Kasım’da dijital teslim saat kaçta sona eriyor?

8 Kasım 2017’de gece yarısı sona eriyor.. Bu saate kadar projeni yüklemelisin; hocan onaylamalı ve katılım ücretini yatırmalısın.. Sadece projeni yüklemek yetmiyor yani.. Zamanını iyi kullan..

Mimarlık bölümünden bu yıl mezun oldum, mimari tasarımda yüksek lisans yapıyorum. Geçen sene yaptığım proje 7 ile katılma şansım var mı, yoksa mezun olduğumdan dolayı katılamıyor muyum? 4.sınıfta, Proje 7’de yaptığım projeyle katılabilme şansım sadece okulu uzattığım takdirde mi olabiliyor yani?

Mezuniyetini tebrik ederim :)) 4. sınıf 7. dönem projenle katılabilirsin tabii ki.. Sadece son proje, diploma / bitirme projesi, 8. dönem projesi, vs. kabul edilmiyor..

Projem onaylandığı için değişiklik yapamıyorum. Bu konuyla alakalı yapabileceğiniz bir şey var mı acaba ?

Yeni bir e-mail hesabıyla yarışma sitesine yeniden kayıt ol.. Düzeltilmiş projeni yükle.. Hocan tekrar onaylasın ve hemen kayıt ücretini yatır..

Ben İTÜ 4. sınıf mimarlık öğrencisiyim. Geçen sene yapmış olduğum proje ile 3. kategoride yarışmak istiyorum. Ancak bu projeyi geçen yıl Erasmus yapmış olduğum başka bir okulda İTÜ’den başka bir arkadaşım ve Fransa’dan bir arkadaşımla hazırladık. Bu durumda katılmamızda bir sakınca var mı? Katılabiliyorsak İTÜ başlığı altında mı katılmalıyız?

Erasmus’ta yapılan projeleri kabul edemiyoruz ne yazık ki.. Yarışmanın asıl odağı ülkemizde ve KKTC’de proje stüdyolarında üretilen çalışmaları değerlendirmek.. Yabancı Erasmus öğrencilerinin burada yaptıkları işleri kabul ediyoruz ancak yurtdışındakiler bizim alanımızın dışında kalıyor.. Seneye MimED 2018’e 7. dönem projeni bekliyoruz.

Merhaba, ben şu an yatay geçiş ile geçtiğim başka bir üniversitede eğitim görüyorum. Fakat eski okulumdaki projem ile yarışmaya başvuracağım. Başvuru sayfasındaki okul bölümüne hangi okulun adını yazmalıyım?

Katılacağın projeni hangi okulda yaptıysan o okulu yazmalısın..

MimED 2017’ye göndereceğim projeyi Farabi değişim programıyla gittiğim okulda yapmıştım. Kendi üniversitemi mi yoksa projeyi yaptığım üniversiteyi mi yazmalıyım? Kendi okulumu değil de projeyi yaptığım Farabi öğrencisi olduğum okulu yazmamın sakıncası olur mu?

Farabi değişim programıyla yurtiçi ve KKTC’de herhangi bir üniversiteye gittiysen sorun yok.. TC ve KKTC’de mimari proje stüdyolarında üretilen projeler MimED 2017 öğrenci yarışmasına gönderilebilir.. Yurtdışında bir üniversitede yapılanları ise kabul edemiyoruz.. Projeni burada bir üniversitede yaptıysan o üniversitenin adını yazmalısın..

4. Sınıf 1. Dönem kategorisindeki stüdyo projemiz TSMD Basamaklar Sergisi’nde yer almıştır. Bu durum yarışmaya katılmamızda bir engel oluşturur mu?

Projen bitirme / diploma, 8. dönem vs. değilse katılabilirsin tabii ki..

Geçtiğimiz Haziran ayında mezun oldum 2016 güz yarıyılındaki (diplomadan bir önceki) projemle yarışmaya katılabilir miyim?

Diplomadan bir önceki projenle yarışmaya katılabilirsin tabii ki.. Mezun olman bir engel değil..

MimED 2017 öğrenci yarışması hakkında bir sorum olacaktı. Ben bu sene temmuz ayında mezun oldum, ancak şimdi geçen seneki yani son sınıf senemde yapmış olduğum iki proje (biri 7.dönemde yaptığımız, diğeri 8., son dönemde yaptığımız proje) ile de yarışmaya katılabiliyor muyum? Son projemiz bitirme projesiydi ancak ders adı ‘Architectural Design VI’ olarak geçiyor.

7. dönemde yaptığın projenle yarışmaya katılabilirsin.. 8. dönem, son proje vs. yarışmaya kabul edilmiyor..

Benim anadalım iç mimarlık, ikinci anadalım ise mimarlık. Yine de yarışmaya katılabilir miyim?

Çift anadal yaptığın için katılabilirsin.. Kayıt sayfasında Mimarlık bölümü yazabilirsin..

Son sınıfta sadece bir tane mimari projemiz var, ikinci dönem yaptığımız için katılamıyor muyuz?

4. sınıf ikinci dönemde yapılan proje bitirme olarak kabul ediliyor.. MimED yarışmasına gönderemiyorsun..

Yarışma için göndereceğimiz paftalarda bulunacak olan 200 kelimelik İngilizce ve Türkçe metinler haricinde proje paftalarında kullanacağımız metinlerin Türkçe olma zorunluluğu var mıdır?

Paftalardaki diğer metinler İngilizce ya da Türkçe olabilir.. Jürimizde yabancı bir üyemizin de olması sebebiyle İngilizce olması daha iyi de olabilir..

Merhaba. Haziran ayında Mimarlık bölümünden mezun olduktan sonra, Ekim ayında yüksek lisansa başladım. Lisansta çalıştığım (yarışma şartları gereği diploma projesi ile katılınamadığından) 2016-2017 güz dönemi projem ile mezun durumunda yarışmamıza katılmam mümkün müdür?

Mezun olman geçen sene güz dönemi projenle katılmana bir engel değil..

3. dönem mimarlık öğrencisiyim yarışmaya 2. dönem projemle katılmak istiyorum, ancak önceki dönem projeleriyle katılmak mümkün müdür?

MimED 2017’ye 2016-2017 akademik yılı mimari proje stüdyolarında üretilen projelerle katılabiliyorsun.. Geçen sene yaptığın projeyle katılabilirsin tabii ki..

Mimed’e geçen sene katılmıştım. Bu dönem olana da katılmak istiyorum. Ancak şöyle önemli bir sorum olacak. İTÜ’de okuyorum ve yollayacağım projenin yürütücüsü geçen dönem emekli oldu ve okuldan ayrıldı. Bu durumda ona mı onaylatmam lazım yoksa başka birine mi bunu öğrenmek istiyordum. Çünkü sorduğum bazı kişiler böyle bir durumda Bölüm Başkanı imzalıyor vs. gibi bir şey dedi. En kısa zamanda cevap verebilirseniz eğer ona göre bir yol izleyeceğim.

Proje yürütücün emekli olduysa onun yerine Bölüm başkanını ya da şimdiki proje hocanı [eğer kabul ediyorsa] yazabilirsin onay için..

Yarışmaya yurtdışı değişim programı ile gittiğimiz okulda hazırladığımız bir proje ile katılmamız mümkün mü?

Yurtdışında üniversitelerde yapılan projeleri kabul edemiyoruz.. Yarışmanın asıl odağı ülkemizde ve KKTC’de proje stüdyolarında üretilen çalışmaları değerlendirmek..

İlk paftanın altında yer alan 10 cm’lik bölümdeki 200 kelimelik İngilizce ve Türkçe açıklamalar dışında, paftalardaki diğer yazıların Türkçe ya da İngilizce olması serbest mi? Projeyi aldığımız zamanki dilde mi yazmamız gerekiyor? Yoksa açıklamaların dilini değiştirebilir miyiz?

Paftalardaki diğer metinler İngilizce ya da Türkçe olabilir.. Jürimizde yabancı bir üyemizin de olması sebebiyle İngilizce olması daha iyi de olabilir..

Biz Gazi Üniversitesi’nde okumaktayız. Okulumuzda dikey atölye sistemi bulunmaktadır. Yani 2. Sınıf, 3. Sınıf ve 4. Sınıflar(Bitirme Projesi Hariç) aynı atölyede bulunmaktayız. 2016-2017 bahar döneminde mimarlık proje dersinde gruplar halinde proje ürettik. Ancak gruplarımız okulumuzda dikey atölye sistemi olduğundan M301, M302 ve M401 öğrencilerinden karma olarak oluşturuldu. Yarışmaya gönderilen projelerde kişi sınırlaması var mıdır? Eğer yoksa hangi kategoriden yarışmamızı gönderebiliriz? Grubumuzda hem 3.sınıf hem 4. sınıf öğrencileri bulunmaktadır. En yüksek sınıfı baz alarak 4. sınıf olarak gönderedebiliriz.

Yarışmaya gönderilen projelerde kişi sınırlaması yoktur.. Projenizi hangi düzey daha iyi tanımlıyorsa o kategoriden yarışmaya katılmanızı öneririm.. Unutmayın ki her proje kendi kategorisi içinde ulaşmalarını beklediğimiz seviyede değerlendirilecektir..

Ben Sakarya Üniversitesi Mimarlık Bölümü 2.sınıf öğrencisiyim. Bir dönem içerisinde projelerimiz 3 ayrı modül şeklinde ilerledi ve 3 ayrı teslimde bulunduk. Yarışmada 2 pafta kapsamında bu üç ayrı projeye yer vermem mümkün mü?

3 ayrı proje ile katılmak istiyorsan katılabilirsin ancak bunların hepsini bir proje gibi gönderemezsin.. Her biri için ayrı ayrı kayıt olman gerekiyor.. Bir katılımda maksimum 2 paftada sadece 1 proje bulunabilir..

Yarışmaya birden fazla proje ile katılabiliyor muyuz?

Birden fazla projeyle yarışmaya katılabilirsin tabii ki.. Her bir proje için ayrı e-mail adresleriyle kayıt olman ve katılım ücretini yatırman gerekiyor.. Her biri ayrı ayrı değerlendiriliyor..

Sakarya üniversitesi olarak güz ve Bahar dönemi olarak birbirinden farklı modüllerde güz dönemi için 2 bahar dönemi için 3 farklı proje olarak çalıştık. Göndereceğimiz projeleri yaptığımız bu farklı projelerden birini seçip mi gönderim yapmalıyız yoksa her proje için ayrı bir başvuru şeklinde mi?

2016-2017 öğretim yılında mimari proje stüdyolarında ürettiğin her proje ile katılabilirsin.. Her bir proje için ayrı e-mail adresleriyle kayıt olman ve katılım ücretini yatırman gerekiyor.. Her biri ayrı ayrı değerlendiriliyor..

2016-2017 güz dönemi projemle yarışmaya katılmak istiyorum (yani bitirme projesinden önceki son proje) fakat aynı yılın bahar döneminde mezun oldum yarışmaya katılabiliyor muyum?

Mezun olman geçen sene yaptığın projenle [bitirme projesi olmadığı takdirde] katılmana bir engel değil..

2017 Bahar dönemi Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümü mezunuyum. 2016-2017 güz döneminde yaptığım 4.sınıf projem ile yarışmaya katılabilir miyim?

Mezun olman geçen sene yaptığın projenle [bitirme projesi olmadığı takdirde] katılmana bir engel değil..

Sakarya Üniversitesi olarak 1. Sınıf güz ve Bahar döneminde aldığımız proje dersinde birbirini destekleyen farklı modüller şeklinde bir proje dönemi geçirdiğimizi belirtmek isterim. Projelerimizi gönderirken modüllerden bir tanesi seçip mi yollamamız gerekir yoksa tüm projelerimizi ayrı paftalar şeklinde ayrı başvurular üzerinden mi ya da tüm projeleri tek bir pafta halinde mi (ki böyle olursa biraz anlamsız gözükebilir) gönderim yapmalıyız?

Her bir proje için farklı e-mail adresleriyle ayrı ayrı kayıt yaptırman ve katılım ücretini yatırman gerekiyor.. Her biri ayrı ayrı değerlendiriliyor..

Katılım ücretini nasıl yatırıyoruz acaba?

Projeni yarışma sitesine yükledikten sonra hocan projeni onaylıyor ve sana katılım ücretini yatıracağın hesabın bilgileri geliyor.. Hocanın onayı önemli.. 8 Kasım’a kadar onay ve yatırma işlerinin bitmesi gerekiyor.. Zamanını iyi kullan..

Mimed yarışmasına katılmak üzere paftalarımı düzenlerken İngilizce olan proje dersimin paftalarını aynen kullanmam sorun yaratır mı? Pafta içi yazıları Türkçe’ye çevirmem gerekir mi?

Paftalardaki metinler İngilizce ya da Türkçe olabilir.. Jürimizde yabancı bir üyemizin de olması sebebiyle İngilizce olması daha iyi de olabilir..

Geçen dönem ODTÜ Mimarlık’tan mezun oldum fakat şuan yurtdışında yüksek lisans yapıyorum. Mimed 2017 ‘e katılabilir miyim?

Mezun olman geçen sene yaptığın projenle [bitirme projesi olmadığı takdirde] katılmana bir engel değil..

MimED sayfasında 2017 yarışması için girdiğimde şartname ve formata ulaşamıyorum. Tıklayınız denilen yerde şartnameye veya formata aktarmıyor. Bununla beraber sayfaya 13.01.2017 tarihinde üye olmama rağmen üyelik girişimi sağlayamıyorum bu yarışmaya katılmama engel olur mu acaba?

Sitemizde birtakım teknik sorunlar yaşıyoruz.. Bu nedenle özür dilerim.. MimED yarışma sitesinin 2017 versiyonu yeni açıldı.. Başka bir e-mail adresiyle yeniden kaydolmanı öneriyorum..

Etiketler

Bir yanıt yazın