İtalyan Mimardan Katlanır Ev

Çevre dostu MADI evlerinin kurulumu sadece 6 saat sürüyor.

İtalyan mimar Renato Vidal, katlanabilir plaklardan oluşan ve yerinde kurulumu yapılan ekonomik evler tasarladı.

MADI evleri olarak adlandırılan bu yeni tasarım, kalıcı ve uzun vadeli kullanımlara izin verdiği gibi geçici ve kısa süreli olarak da kullanılabiliyor.

Vidal’ın modüler evleri depreme dayanıklı. Mutfak ve banyo aynı hacim içerisinde bulunuyor. Bir merdiven ile yaşam alanının bulunduğu asma kata çıkılıyor. Proje aynı zamanda merkezi ısıtma sistemi ve kliması ile birlikte eksiksiz olarak alana geliyor ve bütün kurulum toplamda üç işçiyle sadece altı saat sürüyor.

Proje 27 metrekareden 84 metrekareye kadar değişen boyutlarıyla, kullanıcılarına ekonomik olanaklar sunuyor.

Proje süreci de kurulumu gibi çok hızlı işliyor. İkili anlaşmadan sonraki on gün içerisinde çizimler tamamlanıyor ve proje ön hazırlık-imalat aşamasına giriyor. Devam eden altmış günde ise bu hazırlık tamamlanıyor ve kuruluma geçiliyor.

Esnek kullanıma fazlasıyla izin veren MODI aynı zamanda katlanıp taşınabiliyor ve başka alanlarda aynı şekilde kullanılabiliyor.  Eğer taşınmaya karar verirseniz MODI de sizinle geliyor.

Eğer kullanıcıları mevcut alanlarını genişletmek isterse, kendilerine sunulan ek modüllerden birini tercih edebiliyor ve kendi alanına dâhil edebiliyor.

İmalat ve yapım aşamasında tamamen çevre dostu olan projede, İtalyan ahşap firması Legno tarafından üretilen yine çevre dostu ahşap malzeme kullanılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın