Hakan Demirel, Avrupa’nın En Başarılı 40 Mimarından Biri Seçildi

Suyabatmaz Demirel Mimarlığın genç ortağı Hakan Demirel, "Europe 40 Under 40" adlı 40 yaş altı başarılı Avrupalı mimarların değerlendirildiği ödülde Avrupa'nın en başarılı 40 mimarından biri olarak seçildi.

Rafael Vignoly (LMN ARCHITECTS), Alan Maskin (OLSON KUNDIG ARCHITECTS) ve John Barratt (TEAGUE)’den oluşan jüri bu sene Seattle’da yaptıkları toplantı sonucunda kazanan genç mimar ve tasarımcıları belirledi. “Europe 40 Under 40” Ödülleri “The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies” ile “The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design” kurumları tarafından, dünya mimarisinin ve tasarımın geleceğine ışık tutacak yeni jenerasyonu teşvik etmek amacıyla, her yıl Avrupa ülkelerdeki en başarılı genç mimarlara, plancılarına ve tasarımcılara veriliyor. Jüri üyeleri, yarışmaya katılan mimarların farklı kategorilerdeki projelerini, çağdaş mimariye gösterdikleri yenilikçi yaklaşımları, son inşaat teknolojilerin kullanımı, farklı materyallerin araştırılması, enerji tasarrufu ve çevre duyarlılığı, inşa edilecek bölgeyle uyumluluk gibi kriterlere göre değerlendiriyor. 2011 döneminde ise 16 ülkeden 39 mimar ve 1 endüstri ürünleri tasarımcısı geçmişte yaptıkları işler gözönüne alınarak ödüllendirildi. Türkiye’den ödüle layık görülen tek mimar ise Suyabatmaz Demirel’in ortağı Hakan Demirel oldu.

Ödül kazanan mimarları ve projelerini tanıtan “Yeni Dünya Mimarlığı” adlı sergi ise öncelikle 8 Ekim’de Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te başlayacak olan 13. Uluslararası Mimarlık Bienali’nde sergilenecektir. Suyabatmaz Demirel Mimarlık bu yıl içinde Avrupa Gayrimenkul Ödüllerinde 5 ayrı projesi ile ödüllendirilirken, dördüncü kez düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali’nde de 3 projesi ile finale kaldı.

Hakan Demirel 
1983’de Malatya’da doğan Hakan Demirel, 2001 yılında Malatya Lisesi’nden mezun oldu ve mesleki eğitimini alacağı Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’ne 2001 yılında başladı. Öğrenim hayatı süresince ulusal-uluslararası birçok yarışma ve workshop’a katıldı. 2006 yılında bitirdiği fakültesinde 2007 yılında diploma jüri üyesi olarak yer aldı ve aynı yıl Betonart Mimarlık Yaz Okulu’nda moderatör olarak bulundu. 2007-2008 yılları arasında eğitim amaçlı New York’ ta bulundu. New York’tan döndükten sonra 2008 yılında Arif Suyabatmaz ile birlikte ortak olarak halen mesleki çalışmalarını sürdürdüğü Suyabatmaz Demirel Mimarlık Bürosu’nu kurdu.

Hakan Demirel, bugüne dek pek çok mimarlık ve gayrimenkul ödülü kazandı. Bunların arasında 2010 MIPIM AR Future Project dalında ödülendirilen Güneşli Kule projesi , 2010 Cityscape Dubai’de takdir ödülünü alan Güneşli Konutlar ve Ekopark İstanbul projeleri, 2011 yılı Avrupa Gayrimenkul Ödüllerinde ise yine Güneşli Kule, Ekopark İstanbul’un yanısıra ODTÜ Öğrenci Merkezi, TAO Ofis Kulesi ve Bodrum Residences projeleri Demirel’in ödüllü projeleri arasında sayılabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın