Heykelsi Spor Kompleksi

Saucier + Perrotte Architectes ile HCMA ortaklığında tasarlanan ve Rekreasyon kategorisinde Amerikan Mimarlık Ödülü’ne layık görülen kompleks, kendisini çevreleyen yeşil alanlar ve tesisler arasında güçlü bir bağlantı kurarak bölge ile bütünlük kuruyor.

Spor faaliyetlerine katılımı teşvik ederek sağlıklı yaşamın desteklenmesini amaçlayan proje, çevresindeki sosyal birimleri birbirine özenle bağlayarak dinamik bir ağ yaratabilmeyi başarıyor. Émile Legault School ve Raymond Bourque Arena arasında bulunan proje alanı, ilerleyen zamanda kuzeyindeki Marcel Laurin Park ile Thimens Bulvarı boyunca uzanması planlanan yeşil bandı da birbirine bağlayacak.

Biri prizmatik, beyaz ve yarı saydam; diğeri yatayda yayılım gösteren ve siyah iki ayrı kütleden oluşan projenin heykelsi doğası, bu iki ayrı yapının arasında güçlü bir bağ kurulmasını destekliyor. Tasarımın dış cephelerinde kullanılan siyah ve beyaz renkler ile iç mekanda tercih edilen turuncu tonları, kompleksin etrafındaki bireyleri cezbedici bir kontrast yaratıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın