(W)ego

Hollandalı stüdyo MVRDV, farklı konumlara taşınabilecek dokuz odadan oluşan renkli, fütüristik bir ev tasarladı.

Hollanda Tasarım Haftası 2017 için Eindhoven’da sergilenen (W)ego, aileler, mülteciler, öğrenciler gibi gelecekte tüm kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına adapte olabilecek bir mikro konut konsepti.

Renkli odaların her biri farklı işlevlere ayrılmış. Örneğin pembe oda banyo olarak kullanılırken, sarı oda uyuma alanı olarak kullanılıyor. Mor odada banyo ve yeşil odada merdivenlerle, bir hamak yer alıyor.

MVRDV, projeyi firmanın kendi araştırma laboratuarı olan The Why Factory ile birlikte geliştirdi. The Why Factory, iklim değişikliği, azalan kaynaklar ve hızlı nüfus artışı gibi konularda gelecekte şehirlerin nasıl gelişeceği ile ilgili araştırmaların bir parçasını oluşturuyor.

Tasarımcılar yapıyı, konukların odalardaki diğer kullanıcılarla karşı karşıya gelip konuşmak zorunda kalacakları bir otel olarak tasvir ediyor.

MVRDV’nin kurucu ortağı ve Hollanda Tasarım Haftası’nın üç temsilcisinden biri olan Winy Maas projeyi şöyle açıklıyor: 

Why Factory tarafından yürütülen bu araştırma, maximum yoğunluğun, isteklerin maksimumuna eşit olabileceği hipotezine dayanarak, yoğun görüş bağlamında müzakerelerin potansiyellerini gözlemliyor.

(W)ego, mümkün olan en doğru şekilde ikamet eden her kişinin rekabet eden arzularını ve egolarını modellemek için katılımcı tasarım süreçlerini araştırıyor.

Markt Square’de kurulan (W)ego, 21-29 Ekim 2017 tarihleri arasında Hollanda Tasarım Haftası süresince sergilenecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın