LOT-EK’ten Konteyner Konut Tasarımı

21 adet konteyner kullanılarak inşa edilen LOT-EK tasarımı Carroll House, Williamsburg, Brooklyn’de bulunuyor.

Köşe parsele yerleşen konut, Ada Tolla ve Giuseppe Lignano tarafından kurulan, New York ve Napoli temelli ofis LOT-EK tasarımı.


Fotoğraflar: Danny Bright

Nakliye konteynerleri, birbiri üzerine istiflenip tasarım ekibinin tabiriyle “kent dokusu içerisinde monolitik ve kişisel bir hacim” yaratacak şekilde, oluşan formun altından ve üstünden açılı bir şekilde kesilmiş.

Ayrıca diyagonal kesik sonucu oluşan atık parçaların yeniden birleştirilmesine dayalı yapım yöntemi, malzeme kullanımını da optimize ediyor.

LOT-EK’in konutun arkasına doğru sıralanmış dört adet terası içeren tasarımı, her katta cömert açık alanlar oluşturuyor. Bu dört farklı teras, iç mekan ve dış mekan arasında süreklilik yaratan sürgülü, geniş cam duvarlar ile bir araya getirilmiş.

Diyagonal kesik, sadece kat planlarını etkilemekle kalmayıp ayrıca yoldan geçenlerin göremeyeceği teraslar ile mahremiyetin korunmasına da yardım ediyor.

Kesik, zemin katta yapının girişini şekilllendirip yeraltındaki kiler ve garaja erişim sağlayacak şekilde tasarlanmış. Konutun, mutfak ve yemek alanını da içeren birincil yaşam mekanı ise 1. katta bulunuyor.

Konutun ön bölümünde bulunan garaj rampasının üzerinde, kesik ile şekillenen, amfi oturma düzeni ve projektör ile tamamlanmış ve konutun kalanından ayrılabilen bir medya odası bulunuyor. Bir sonraki katta ise yatak odaları ve açık oyun alanı içeren, çocuklara yönelik mekanlar bulunurken en üstteki katta ana yatak odası tasarlanmış.

Görsel: LOT-EK

Etiketler

Bir yanıt yazın