+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Geleneksel Londra Mimarisi Referanslı Toplum Merkezi

Geleneksel Londra Mimarisi Referanslı Toplum Merkezi

Kaynak: Dezeen
3 Ekim 2017, 10:05
  defa okundu.

Office Sian tasarımı The Phoenix Garden Community Building, geleneksel Londra mimarisini referans alan malzeme ve detaylara sahip.

Londra'nın merkezinde bulunan yapının tuğla duvarındaki kemerli giriş, gizli bir bahçeye bakan transparan bir cepheye sahip toplum merkezine uzanıyor.


Fotoğraflar: Richard Chivers

Londra'lı Office Sian Architecture + Design yapıyı, Londra'da gizlenmiş bir ortak bahçe işleten Phoenix Garden Trust için tasarlamış. 

The Phoenix Garden Community Building, St Giles in the Fields kilisesinin yanında bulunan alanın köşesinde, geçmişte depolar ve betonarme yapılarca çevrelenmiş bir bölgede inşa edilmiş.

Yeni yapı ziyaretçiler için, bahçenin girişinde, servis alanları ve çeşitli etkinlikler, partiler ayrıca okul gruplarına ev sahipliği yapacak çok amaçlı bir mekan sağlıyor. Toplum merkezi, yoldan geçenlerin dikkatini çekmek gibi işveren taleplerine cevap verecek şekilde tasarlanmış ve organizasyonun anahtar unsurlarından "sürdürülebilirlik" ve "toplum" gibi değerleri aktarmayı amaçlıyor.

Yapı ayrıca tuğla cephe ve kemerli giriş gibi geleneksel Londra mimarisini referans alan malzeme ve detayları da içeriyor. Mimarlar projeyi şöyle anlatıyor:

Tasarım, kapanma, gizlilik ve sınırlar ile ilgili fikirler için bir metafor olarak, eski bahçe duvarı konseptlerinden geliştirildi.

Yerel bağlam ve sürdürülebilir tasarım üzerine güçlü bir vurgu yapan yapı, tuğla detaylara, etkili yalıtım malzemelerine, hava kaynaklı ısı pompalarına, su toplama sistemine, yeşil çatıya ve dolayısıyla alandaki biyoçeşitlilik seviyesini arttıran çeşitli özelliklere sahip.

Tuğla, bahçedeki mevcut alçak duvarlar ile eşleşecek şekilde seçilmiş. Malzeme ayrıca yapıya, mekanın iç kurgusu ve bahçe kompleksi içerisindeki rolüne uygun güçlü bir his veriyor. Tuğlanın devamında bulunan kireçtaşı pervaza ise yakınlardaki kiliseye referans verir şekilde bahçenin ismi kazınmış.

Duvardaki kemerli açıklık, avluya uzanan bir girişi içeriyor. Döşemede ise, ana strüktür ile devamlılık oluşturması açısından, tuğla malzeme kullanılmış. Tuğla zemin, avludan ve yürüyüş yollarından, tuğlaların dekoratif bir doku oluşturacak şekilde yerleştirildiği çok amaçlı salona doğru devam ediyor.

Yapının iç cephesinde, iç mekan ile bahçe arasında kesintisiz bir bağlantı oluşturacak kapılara sahip cam bir duvar bulunuyor.

Salonun tavanını kaplamak, depoyu ve mutfağı gizleyen kapı ve duvarları oluşturmak için kontrplak yüzeyler kullanılmış. Malzeme, çatıyı destekleyen bir çift kalın ahşap kolonu tamamlar nitelikte.

Yeşil çatı bahçeye ekstradan 90 metrekarelik bir alan ekliyor. Ayrıca yapının alt bölümünün üstünde, sokaktan görünen ve yoldan geçenlere projenin amacını işaret eden ayrı bir bahçe de oluşturulmuş.

Reklam

Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!


Henüz yorum yapılmamış!
7 gün içinde en çok
Okunan Yorumlanan
İlgili Haberler