“Sevdiğiniz Deneyimi Tasarlayın”

Çanakkale Seramik ve Kalebodur adına güçlü ve kimlik sahibi bir tasarım dili oluşturmak ve marka değerine katkı sağlamak amacıyla sürdürülen çeşitli projelerle, sektöründe Türkiye ve dünyada bir ilke imza atılıyor.

Kale Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Kaleseramik, Birsel+Seck Design Studio Kurucu Ortağı Ayşe Birsel ile uzun zamandır üzerinde çalıştığı “Kale Tasarım DNA’sı” ve “Kale Design Guidelines” ile birlikte, inovasyon ve tasarım alanında hayata geçirdiği “Sevdiğiniz Kale’yi Tasarlayın” projesiyle yepyeni bir süreç başlatıyor. 

Son dönemde “Sevdiğiniz Yaşamı Tasarlayın” adlı kitabıyla hem ABD hem de Türkiye’de ses getiren Ayşe Birsel’in endüstriyel tasarım deneyimiyle hayata geçen proje, Kaleseramik’in Çanakkale Seramik, Kalebodur ve Kale markalarını kapsıyor.


Kaleseramik Ürün ve Tasarım Direktörü Zeliha Özay

Kaleseramik Ürün ve Tasarım Direktörü Zeliha Özay, “Kaleseramik’in köklü geçmişi ve güvenilirliğini tasarım önderliğiyle perçinlemek amacıyla, bu toprakların yetiştirdiği değerli isimlerden biri olan Ayşe Birsel ile birlikte, Çanakkale Seramik, Kalebodur ve Kale markalarımızın Tasarım DNA’sını oluşturduk. Dünyada az sayıda global markada örnekleri görülen bu proje ile müşterilerimizin çok sevdiği ‘İşte bu Kale!’ dedirten ürünler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaleseramik, bu proje ile inovasyon ve tasarıma odaklandı

Kale Grubu’nun inovasyon ve tasarım düşüncesine kaynak ayırıp, ekip kurarak, üst düzey strateji ile ürün tasarımı ve geliştirmeye odaklandığını vurgulayan Ayşe Birsel, “Kale Grubu ile inovasyon ve tasarım odaklı düşünce çalışmalarımıza 2012’de Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay liderliğinde, Kaleseramik ekipleri ile başladık. Kale Tasarım DNA’sı projesi stratejik bir tasarım anlayışının şirkette yer edinmesi ve iş yapış biçimine yansımasının ilk ve temel yapı taşıydı. Tasarım DNA’sının tasarıma önem veren, tasarımıyla diğerlerinden ayrılmaya çalışan ve değer katan şirketler için belirleyici bir faktör olduğuna inanıyorum” dedi.

Ayşe Birsel Seck’in geliştirdiği Deconstruction: Reconstruction (Boz:Yap) metodolojisini, ürün tasarımından sonra hizmet ve deneyim tasarladıkları “Sevdiğiniz Deneyimi Tasarlayın” programıyla kullandıklarını ifade eden Zeliha Özay, “Yenilikçi düşünen ve yaratıcı olan, farklı yaş gruplarından gelen nihai müşteriler, işleri gereği yaratıcı olan mimar ve iç mimarlar, uygulama yapan ve hem mimar hem de nihai müşterilerle bir köprü olan uygulayıcı ve ustaların yanı sıra, Ayşe Birsel ve ekibiyle beraber Kaleseramik olarak, bu farklı kullanıcı gruplarından öğrendiğimiz ortak ve farklılıkların üzerine, yeni ve inovatif ürün ve hizmetler geliştirmeyi hedefledik” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın