ARIT’ten Türkiye’de Araştırma Yapacak Akademisyenlere Burs Duyurusu

American Research Institute in Turkey (ARIT), beşeri ve sosyal bilimler alanında araştırma yapan akademisyenler için 2018-2019 dönemi burs duyurularını yayınladı.

2018-2019 döneminde Türkiye’de yapılacak araştırmalara verilen ARIT bursu başvuru duyurusu yapıldı. 1 yıla kadar süren araştırmalar için olan burs, daha kısa süreli araştırma projeleri başvurularına da açık. ARIT bursu, bursiyerlere araştırma ve çalışma olanakları sunduğu kadar; İstanbul ve Ankara’daki merkez şubeleri üzerinden, meslektaşlar, enstitüler ve kurumlarla da bağlantı kurma olanağı sunuyor. İngilizce ilan metni ve ilgili bağlantılar aşağıdadır:

The American Research Institute in Turkey (ARIT) is pleased to announce 2018-2019 fellowship programs for students and scholars based in the U.S. and Canada: 

ARIT / National Endowment for the Humanities Advanced Fellowships for Research in Turkey cover all fields of the humanities, including prehistory, history, art, archaeology, literature, and linguistics as well as interdisciplinary aspects of cultural history for applicants who have completed their academic training.  The fellowships may be held for terms ranging from four months to a full year.  Stipend per month is $4,200.

ARIT Fellowships for Research in Turkey are offered for research in ancient, medieval, or modern times, in any field of the humanities and social sciences.  Post-doctoral and advanced doctoral fellowships may be held for various terms, for terms from one month up to one academic year.  Stipends range from $2,500 to $15,500.

Applications for ARIT fellowships must be submitted to ARIT by November 1, 2017.  The fellowship committee will notify applicants by late January, 2018.

For further information please see the ARIT webpage at http://ccat.sas.upenn.edu/ARIT/FellowshipPrograms.html

Etiketler

Bir yanıt yazın