Sika, ABC Kimya’yı Satın Aldı

Sika Yapı Kimyasalları A.Ş., mastik ve yapıştırıcı üreticilerinden olan ABC Kimya ve Dış Tic. A.Ş.’yi satın aldığını Swissotel’de gerçekleşen davetle duyurdu.

13 Eylül 2017 Çarşamba akşamı Swissotel The Bosphorus Chalet Garden’da gerçekleşen davette, yapı kimyasalları ve endüstriyel yapıştırıcılar sektörlerinin önde gelen temsilcileri bir araya geldi.

Evsahipliğini; Sika Türkiye Genel Müdürü Bora Yıldırım ve ABC Kimya Genel Müdürü Murat Karadayı’nın yaptığı etkinliğe, her iki firmanın bayi ve distribütörlerinin yanı sıra yapı sektörünün belli başlı dernek ve birliklerinin üst düzey temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Sika Türkiye Genel Müdürü Bora Yıldırım gerçekleştirdiği sunumda, satın almaya dair bilgileri paylaşmasının ardından “Sika olarak bu satın alma ile birlikte yapıştırıcı ve sızdırmazlık ürün grubundaki pazar konumumuzu çok daha güçlü bir şekilde geliştirme fırsatına sahip olacağımıza inanıyoruz. Bir yandan ABC’nin geniş ürün portföyünü Sika’nın dağıtım kanalı ile buluştururken, diğer yandan Sika’nın ilgili ürün portföyünü ABC’nin satış kanalı ile buluşturmayı ve böylece önemli bir sinerji etkisi yaratarak bu pazardaki büyümemizi hızlandırmayı hedefliyoruz. Bu satın almayla birlikte yurtiçi pazarın yanı sıra özellikle Ortadoğu ve Afrika pazarlarında da Sika’nın mevcut satış kanalı ABC ürün portföyünden istifade edeceğinden, ülkemizin ihracat potansiyeline de katkı sunacağız. ABC çalışanlarına Sika Ailesi’ne hoş geldiniz derken, hep birlikte daha büyük ve güçlü takım olarak çalışacak olmanın heyecanını duyuyoruz.” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın