Hyatt Vakfı, Pritzker Ödülü için Yeni Jüri Üyelerini Atadı

Mimarlık dalının uluslar arası arenadaki en prestijli ödülü olarak kabul gören Pritzker Ödülü, 2018 yılında kırkıncı yılını kutluyor olacak. Mimar Wang Shu ve André Aranha Corrêa do Lago, Pritzker Mimarlık Ödülü'nün seçkin jürisine katılan isimler oldu.

Hyatt Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tom Pritzker, bu iki ismin de farklı bakış açıları üzerinden mimarlığa olan katkılarının çok önemli olduğunu ve bu katkıların onları jüri için ideal üyeler yaptığını belirtti.

“Pritzker Ödülü’nün kırkıncı yıl dönümüne yaklaşırken André Corrêa do Lago ve Wang Shu’nun jüriye eklenmiş olması, hem geçmişte hem de günümüzdeki jüri ve hakemlerin yansıtmış olduğu uluslararası çeşitliliği somutlaştırmaya devam ediyor.”

“Sağladığı güçlü kültürel devamlılık ve yeniden canlandırmış olduğu gelenekler” ile 2012 senesinde Pritzker jürisinden övgüler toplayan Çinli Wang’in eserleri kültürel gelenekleri, zanaat becerileri ve spontan unsurları barındırıyor. Wang, Çin ve Asya bağlamındaki bilgi ve deneyimlerini jüri ile paylaşabilmeyi umduğunu ifade etti.

Japonya’da Brezilya Büyükelçisi olarak çalışan Corrêa do Lago daha önce Madrid, Prag, Washington ve Buenos Aires gibi dünyanın dört bir yanındaki birçok şehirde görev aldı. Sürdürülebilir kalkınma ve enerji konularında önceden Avrupa Birliği’nde de müzakereci olarak yer almış Corrêa do Lago, aynı zamanda Brezilya mimarisi üzerine uzmanlaşmış bir mimari eleştirmen.

Mimar ve eğitimci Yung Ho Chang’in yedi; küratör, yazar ve editör Kristin Feireiss’in altı yıl boyunca katkıda bulunduğu ve geçtiğimiz yıl ayrıldığı Pritzker Jürisi, karar verme sürecinde hem değişimi hem de istikrarı sağlayabilmek adına üyelerin en az üç yıl jüride yer almasını şart koşuyor.

2018 Pritzker Ödülü’nü kazanacak isim, Mart ayında ilan edilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın