ODTÜ’de Gece Yarısı Ağaç Kesimi

ODTÜ arazisine yapılması planlanan yeni yol projeleri için ODTÜ rektörlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin anlaşmasının ardından iş makineleri ODTÜ ormanına girdi.

ODTÜ arazisine yapılması planlanan yeni yol projeleri için ODTÜ rektörlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesinin anlaşmasının ardından iş makineleri ODTÜ ormanına girdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ağaç kıyımı sonrası bu sabah ağaçların kesildiği alanın fotoğraflarını paylaştı ve “4,5 km’lik yolu bir gecede açarak büyükşehir belediyesi bir rekora daha imza attı” diyerek övündü.

Cumartesi akşam saaatlerinde ODTÜ arazisinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait 100 iş makinesi, 400 kamyon ve yüzlerce polis 4.8 kilometrelik yeni yol çalışmasına ODTÜ Aysel Sabuncu Yaşam Merkezi’nin bulunduğu bölgeden ağaçları keserek başladı.

Aysel Sabuncu Yaşam Merkezinden başlayıp İncek Bulvarına bağlanması planlanan bulvar yol için yaklaşık 3000 ağacın kesilmesi planlanıyordu. Gün içinde onlarca polis aracı ve TOMA okulun girişinde ve içinde bekledi.

Yol çalışmasının ormanda doğa katliamına yol açacağını belirten ODTÜ’lüler ise duruma tepki gösterdi.

ODTÜ’lüler, iş makinelerinin ODTÜ ormanına girmesinin ardından sosyal medya hesaplarından canlı yayın yaparak yaşananlara ilişkin bilgi verdi.

ODTÜ Eğitim Sen ise Twitter hesabından, “Yine bir gece vakti korkakça dayandılar kapımıza. Bütün üye ve dostlarımızı ODTÜ’yü, ormanlarımızı sahiplenmeye çağırıyoruz” paylaşımında bulundu.

Cumhuriyet’e konuşan ODTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Seyhan Çamlıgüney, “Bugün ilan etti Rektörlük saat 6’da ve Ankara’da ne kadar dozer varsa 5-6 yerden ODTÜ’ye girdi. Talan başladı. Bizimle konuştukları gibi 40-50 metre değil, büyük bir alan yok ediyor. Hukuksuzlukla karşı karşıyayız. ODTÜ’ye ait tapu bizim üzerimizde ama bir gece ansızın girdiler. Arazimizi işgal ediyorlar. Korkunç bir toz bulutu, araçlar canavar gibi çalışıyor ve yüzlerce polis burada. Polis yolda durmaya bile izin vermiyor. Bu kadar polisin yığılması, durulması mümkün değil. Buna karşı tepki göstereceğiz ancak yaklaşamıyoruz bile. İş makinesine bile yaklaşamıyoruz. Akademik kartlarımızla bile yaklaşamıyoruz. Yürekler acısı. Elimizle tırnağımızla diktiğimiz ağaçları söküyorlar” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise yol için ağaçların kesildiği alanın fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı.

Durumla ‘övünen’ Gökçek şu ifadeleri paylaştı: “4,5 KM’lik yolu bir gecede açarak büyükşehir belediyesi bir rekora daha imza attı.”

ODTÜ Mezunlar Derneği’nin çağrısıyla Vişnelik Tesislerinde bir forum düzenlendi. Forumda ODTÜ’den geçecek yollar tartışılırken, ODTÜ Rektörü Verşan Kök’ün anlaşmayı imzalamasına da tepki gösterildi. Forumun ardından, ODTÜ öğrencileri, akademisyenler, mezunlar basın açıklaması yapmak için, ellerinde fidanlarla A7 kapısına gittiler. Açıklamaya Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Doğan, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıka, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner de katıldı. “ODTÜ bizim, Ankara bizim”, “Gökçek elini ODTÜ’den çek”, “Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz” sloganlarının atıldığı açıklamada, “ODTÜ üzerinden yükselen toz bulutu tüm Ankara’yı sardı. Güvenlik önlemleri alınarak gafillerin kafalarını kuma gömdüğü, sahtekarların gerçeklere sırt çevirdiği zamanlarda, suçluların en sevdiği saatlerde işe koyuldular. Ankara’nın akciğeri olan ODTÜ ormanına bir gece yarısı girerek yaşama olan düşmanlıklarını bir kez daha gösterdiler” denildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın