İMÇ’nin Yeni Kayıt Stüdyosu Manifaturacılar Çarşısı Plakçılık Sunar

Can Altay ve Saz Arkadaşları* tarafından kurgulanan ücretsiz kayıt stüdyosu MÇPS, İstanbulluları seslerini, sözlerini, müziklerini, bilgilerini ve fikirlerini duyurmaya davet ediyor.

İMÇ’nin yeni kayıt stüdyosu Manifaturacılar Çarşısı Plakçılık Sunar (MÇPS) 6 Eylül’deki açılışı için hazırlanıyor.

MÇPS, 7 Ekim’e kadar haftanın iki günü 5533’te faaliyette olacak. Çarşamba günleri podcast, Cumartesi günleri müzik kayıtları için açık olacak stüdyo, kanal kayıt, temel enstrümanlar ve ses mühendisliği konusunda destek sunuyor. Alınan kayıtların düzenlemesini üstlenen MÇPS; online paylaşımın yanı sıra yapılacak bir seçkiyi farklı mecralarda yayınlayacak. MÇPS bünyesinde çeşitli atölye ve yan etkinlikler de düzenlenecek.

Kamusal mekan ve güncel sanat üzerine deneyleriyle tanınan Can Altay, katılımcı süreçler içeren kentsel müdahaleler ve sergiler üretiyor. Stüdyo mekanı ve içindeki tüm öğeler Can Altay ve Saz Arkadaşları tarafından üretilen ve Amira Arzık prodüktörlüğünde hayata geçen proje, Unkapanı İMÇ’nin tarihinden parçaları incelerken, geleceğine dair yeni ihtimaller öneriyor. Proje için #İMCusulu çalışan ekip, hazırlıkların yanısıra bir destek kampanyası yürütüyor. MÇPS, gereken teknik ekipman, enstrümanlar, ses mühendisliği, mekansal üretim, montaj, belgeleme ve yayınlama giderlerini karşılamak için destek çağrısında bulunuyor.

Destekçilerine stüdyo içerisindeki bazı yapıt ve işlevsel parçaları da içeren geniş bir ödül yelpazesi ile teşekkür eden MÇPS, 6 Eylül’de açılıyor.

MÇPS’ye destek olmak için detayları öğrenmek ya da kayıt stüdyosuna müracaat etmek için mcps5533@gmail.com adresine yazılabilir.

MÇPS etkinlikleri Facebook grubu ve instagram hesabı üzerinden de takip edilebilir.

* Saz Arkadaşları 2016 senesinde İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde “Güncel Sanatta Nesne ve Mekan” dersini alan Beste Tekdoğan, Can Küçük, Cem Örgen, Esra Genç, Gülce Yuyar, Güneş Arısoy, Kıvanç Sert, Nilay Aktuğ, Pelin Şimşek, Selcen Fidan, Selin Karcı, Su Kartal, Ümit Üret, Birtan Yılmaz’ın MÇPS için bir araya gelmesiyle kuruldu.

Kayıt günleri: Çarşamba – Cumartesi
Çalışma saatleri: 12:00 – 18:00

Etiketler

Bir yanıt yazın