Mühendis, Mimar ve Şehir Plancısı Adayı Öğrencilere Hoşgeldiniz Mesajı

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, 2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminde yükseköğretime başlayacak Mühendis, Mimar ve Şehir Plancısı adayı öğrencilere hoş geldiniz mesaj gönderdi.

Sevgili Öğrenci Arkadaşlarım;

Yıllar süren, uzun zorlu bir süreçten geçen ve harcadığı emeğin karşılığını bir nebze alan sizleri sevgiyle selamlıyorum. Üniversitelerinize yaptığınız kayıtlar tamamlandı ve sizler için yeni bir süreç başlıyor…

Başta, gelecekte meslektaş olacağımız mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı bölümlerine yerleşen arkadaşlarımız olmak üzere hepinizi yürekten kutluyor, başarılı bir öğrencilik hayatı diliyorum!

Ülkemizde öğrenci olmanın ne kadar zor olduğunu ve ne kadar çok emek istediğini hepimiz biliyoruz. Bu dönem daha da fazla emek gerekiyor. Çünkü üniversitelerimize, başta Kanun Hükmünde Kararnameler eliyle, ardından türlü gerekçelerle çok zor günler yaşatılıyor. Bu yüzden eğitimin parasız, bilimsel, demokratik, laik ve nitelikli olması için, yarınlarını paylaşacağımız aydınlık geleceğimiz için, her zaman olduğu gibi omuz omuza vereceğiz.

Gelecekteki Genç Meslektaşlarım;

Öğrenciliğiniz süresince; Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Birliğimize bağlı 24 meslek odamız ve bu Odalarımıza bağlı tüm şubelerimiz, yardım ve dayanışma için sizin yanınızda olacaktır. İyi biliniz ki; mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı meslekleri yalnızca tekniği değil; dayanışmayı ve insan sevgisini içinde barındırmaktadır.

Örgütümüzün yüzü dayanışma ve emeğe dönüktür. “Yüreğimizdeki insan sevgisini ve yurtseverliği, baskı ve zulüm yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde, bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, emekçi halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda inançlı ve kararlıyız…” sözleriyle başkanımız Teoman Öztürk, örgütümüzü ve hayata bakışımızı oldukça yalın bir dille anlatmıştır.

Sevgili Genç Arkadaşlarım;

Odalarımızda çalışmalarını sürdüren Öğrenci Üye Komisyonlarımızda ve etkinliklerimizde, eğitim hayatınız süresince sizlerle birlikte olmaktan gurur duyacağız. Sizler mesleğimizin ve meslek örgütü olan Odalarımızın geleceğisiniz. Mesleki ve teknik olarak gelişmek ve dayanışma faaliyetleri içerisinde bulunmak için tüm mühendislik, mimarlık ve şehir planlama bölümü öğrencilerimizi, öğrenci komisyonlarımıza bekliyoruz.

Gözlerinizden öpüyorum!

Emin Koramaz
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı

Etiketler

Bir yanıt yazın