Çöl İkliminde Bir Spor Tesisi: Oxygen Park

Hayatın temeli olan oksijenden ilham alınarak tasarlanan Oxygen Park, sunduğu spor ve dinlenme alanları ile Katar’ın çöl ikliminde sağlıklı bir toplumsal yaşamı destekleyen eşsiz bir kamusal mekan.

Qatar Foundation görevlendirmesi ile AECOM tarafından tasarlanan Oxygen Park’ın formunda, çöl rüzgarında aşınan kayalardan ve çöl zemininin akışkan görünümünden esinlenildi. Yürüme yolları ve koşu parkurlarının topografyaya gömülü şekilde çözümlenmesi sayesinde dik yamaçlara ve serin tünellere sahip, heyecan verici antrenman alanları yaratıldı.

Gölgelendirilmiş koşu parkurları, takım sporları için yer altı sahaları, binicilik alanları gibi birçok hizmeti içinde barındıran Oxygen Park’ta kullanılan aydınlatma sistemleri ve su öğesinin serinletici özelliği, akşam vaktinde de spor için elverişli mekanlar sağlıyor.

Alana büyülü bir dokunuş katan balon şeklindeki aydınlatmalar, parkı uzak mesafeden görünür kılıyor.

Oxygen Park, spor salonlarının kapalı ve basık ortamlarının aksine, insanları doğa ile buluşturan bir proje olarak öne çıkıyor. İnsan eliyle geliştirilen bu doğal ortam sağlıklı ve hareketli bir yaşamı teşvik ederken, bir yandan da bireyler arası sosyal etkileşimleri de destekliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın