Genç Mimarlar Aday Olduklarını Açıkladı

Genç Mimarlar Platformu, 5-6 Ağustos 2017 tarihlerinde gerçekleşecek Mimarlar Odası Bursa Şubesi 16. Dönem Olağanüstü Genel Kurulu’nda aday olduklarını açıkladı.

Bursa Akademik Odalar Birliği konferans salonunda düzenlenen basın açıklaması, GençMimarlar Platformu adına Can Şimşek tarafından yapıldı.

Şimşek’in açıklaması şu şekilde:

“Bildiğiniz gibi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi 16. Dönem Yönetim Kurulunun Asil ve yedek 8üyesi olarak 29 Haziran günü bir basın açıklaması yaparak görevlerimizden istifa etmiştik.Mimarlar Odası Merkez Yönetiminin, Şubemize karşı çifte standartlı ve despotistyaklaşımlarına tepki olarak, ‘ağızdan çıkan bir söz uğruna’ gerçekleştirdiğimiz bu istifa eylemi;tüm yurtta, beklentilerimizin çok ötesinde bir etki yaratmıştır. Haklı tepkimizi ve duruşumuzutakdir eden ve yanımızda olduğunu ifade eden birçok meslektaşımızın yanında; her türlübaşarısızlığa, insan ölümlerine, yönetimsel zafiyetlere rağmen ülkemizde nedense görmeyealışık olmadığımız istifa eyleminin, yalnızca Merkez Yönetiminin Bursa Şube aleyhineyaklaşımları devam ettiği koşullarda, ‘yapılacağı söylendiği’ için yapılmış olmasını samimiolarak anlamayan veya amaçlı olarak anlamak istemeyen meslektaşlarımız da olmuştur.Ancak burada istifa eylemini tekrar tartışmaya açmaktan kaçınıyoruz.

İstifamızın ardından yaşanan süreçte, Merkez Yönetimimiz konuya ilişkin bir özeleştirivermek şöyle dursun; yönetim dönemimizi başarısızlıkla itham eden ve türlü yanlış bilgiyiiçeren bir mektubu e-posta yoluyla Şube üyelerimiz ile paylaşmış; İstifa nedenlerimizi içerenbasın açıklamamızın Şube sosyal medya hesaplarında yer almasına bile tahammül edememiş;Şube üyelerinin Şube Yönetim Kurulunun istifa gerekçelerini ilk elden öğrenebilmesinin dahiönüne geçilmiştir.

İstifanın ardından geçen bir aylık süreçteki gelişmeler platformumuzca değerlendirilmiş veŞube yönetimine bir kez daha aday olunması kararı alınmıştır.

Bu vesileyle…Sözde kentsel dönüşüm projelerine, çarpık kentleşmeye, kaçak inşaatlara, plansız denetimsizsanayileşmeye, tarım alanlarının-içme suyu havzalarının imara açılmasına, parsel bazındaplan değişikliklerine, yaşam alanlarımızın yöneticilerin iki dudağı arasında, sermayesahiplerinin dayatmalarıyla şekillenmesine, Meslek alanlarımızın daraltılıp teknikerliğeindirgenmesine, Mimarlığa ve mesleğe hizmet için görev yapması gerekenlerin yetkileriniŞubemizi köşeye kıstırmak ve biat etmeye zorlamak için kullanmalarına karşı…

Meydanı boş bırakmıyoruz!

Her ne kadar kimilerince kendi siyasetlerine malzeme edilmeye çalışılsa da tüm yurtta yankıuyandıran istifa açıklamamızın ardından, Şubenin kent içinde süregelen çalışma ve mücadele
gündeminin, Ülke genelinde Mimarlar Odasını Mimarlığın odası haline getirmek için verilecekdemokratik mücadelenin Bursa cephesini oluşturabilmesi adına meslektaşlarımızdan bir kezdaha yetki istiyoruz.

Bunu yaparken, ‘kentin veya odanın bize ihtiyacı var’ gibi egoist ve kibirli bir söylemikesinlikle benimsemiyoruz. Aksine, tam bağımsız demokratik bir Türkiye’ye, sağlıklayaşanabilir bir Bursa’ya, onurumuzla icra edebileceğimiz mesleğimize ve tüm bunlarınmücadelesini veren bir Mimarlar Odası’na asıl bizim ihtiyacımız olduğunu buradan ilanediyoruz!

Mimarlar Odası Bursa Şubesinin 5-6 Ağustos 2017 tarihlerinde gerçekleşecek olağanüstüseçimli genel kurulunda Tüm meslektaşlarımızı ülkelerine, kentlerine, mesleklerine veşubelerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

Yönetim Kurulu adayları ise şu isimlerden oluşuyor:

Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Can Şimşek, Üzeyir Güven, Mustafa Köse, Banu Bayrak Tümer,Ayşe Şener Coşkun, Şaban Öztürk, Hasan Ertaş.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Öznür Topçu Kaymak, Deniz Ildız Öner, Ecem Çakır, DilanNarçın Uyumazer, Ferhat Haytural, Bilge Demirkılıç, Mustafa Balcı.

Etiketler

Bir yanıt yazın