Hekimhan Mimarlık Öğrencileri Yaz Kampı Tamamlandı

Mimarlar Odası'na bağlı 11 şube tarafından Malatya Hekimhan’da, Hekimhan Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen mimarlık öğrencileri yaz kampı tamamlandı.

Yaz kampı süresinde, 32 üniversiteden 42 öğrenci ve akademisyenlerle şube yönetim kurullarının katılımı ile Hekimhan’da birçok alanda çalışmalar yürütüldü. TMMOB Mimarlar Odası Adana, Ankara, Balıkesir, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir ,Kayseri, Malatya ve Mersin Şubelerinin organize ettiği yaz kampında, öğrenciler katılımcı ve kolektif üretim süreci içerisinde projeler oluşturarak, Hekimhan halkı ile bütünleştiler.

Mimarlık öğrencileri, Hekimhan demir çelik tesislerinin yeniden dönüşümü, Hekimhan’ın emek mücadelesindeki tarihsel geçmişi, kültür varlıklarının tespiti ve koruma alanlarının belirlenmesi , sokak sağlıklaştırması , çocuk ve mimarlık çalışmaları, Kommagene krallığı ve çevre gezileri ile birlikte 9 gün boyunca Hekimhan’da katılımcı bir yöntemle mimarlık üretim sürecini gerçekleştirdiler. Peyzaj Mimarlığı öğrencilerinin de katılımcı olduğu atölyelerde, farklı disiplinlerle birlikte üretim süreci içerisinde olan mimarlık öğrencileri, mimarlık eğitiminin eksik bıraktığı alanlara yönelik ikinci bir eğitim alanı olan Mimarlar Odası kamplarının verimli paylaşımcı ve dayanışmacı olduğunu belirttiler.

23-30 Eylül tarihlerinde Arsuz’da yapılacak Güz Kampı için başvurular ise 1 Eylül tarihinde sona erecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın