+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.

Mimarlık Öğrencilerinden Toplum Merkezi Tasarımı

Kaynak: Dezeen
11 Temmuz 2017, 09:08
  defa okundu.

Almanya, Kaiserslautern Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Mannheim'deki mülteci kampı için, ahşap işleriyle dikkat çeken bir toplum merkezi inşa etti.

Mimarlık Öğrencilerinden Toplum Merkezi Tasarımı

Öğrenciler, Sandra Gressung, Sascha Ritschel ve Tobias Vogel tarafından tasarlanan yapı, Mannheim'daki eski Spinelli Kışlası'nda bulunan kamptaki mülteciler için ortak alan sağlıyor.


Fotoğraflar: Yannick Wegner

Kaiserslautern Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi'nden 18 öğrenci, 25 mülteci ve yerel inşaat şirketleriyle birlikte merkezin tamamlanması için 3 ay boyunca çalışmış.

Spinelli projesi toplum merkezini oluşturmanın yanı sıra gönüllü mültecilere temel inşaat becerilerini de kazandırmayı amaçlıyor.

Mülteciler Almancaları'nı geliştirdi, buradaki şartları ve çalışma standartlarını deneyimledi ve kazandıkları yeni beceriler Almanya'da kalıcı olmasalar bile işlerine yarayacak.

Merkez, kampın batısında bulunan etrafında ağaçların sıralandığı bir yol ve açık alanlar ile uyumlu olacak şekilde yönlendirilmiş bir dizi avlu serisinden ve kapalı mekanlardan oluşuyor.

Kafes örgülü cepheler strüktürel destek sağlarken, douglas köknarıyla kaplanmış, lamine ahşap yüzeyler ile merkezin ana duvarları oluşturulmuş. Örgü duvarlar ayrıca arkasındaki yüzeylerde parçalı ışık efektleri de oluşturuyor.

Strüktürel elemanlar, duvarlar ve tavan yüzeyleri, döşeme ve mobilyalar işlenmemiş ahşaptan üretildi. Ahşabın sıcaklığı, estetik algısı ve dokunsal yanı insanı davet ediyor. Çeşitli ışık oyunları oluşturan dekoratif strüktür, mülteciler tarafından oryantal süslemeleri hatırlatan bir unsur ve yabancı bir yerde tanınmanın davetkar bir jesti olarak tanındı.

Geniş açık etkinlik alanları, yan duvara sabitlenmiş, güneye bakan oturma birimlerine sahip. Kapalı ortak mekanın önünde çıkma yapan ve yükseltilmiş bir platforma sahip ekran bir sahne veya oditoryum olarak da kullanılabiliyor. 14,5 metre uzunluğundaki grid ise bu kısmı destekleyecek şekilde tasarlanmış.

Başka bir ekran, sakinliği koruyacak şekilde bahçe girişini gizlemek için duvar ile iç içe geçmiş.

Alan, 7 metre genişliğindeki mekana ışık sağlayan kafes dışında, etrafını çevreleyen duvarlar ile tamamen kapatılmış. Merkez aynı zamanda gelecekte büfe ve atölye olarak kullanılacak iki adet depoya sahip.

Duvarlar ve çatı gibi strüktürel elemanları bu kadar kısa sürede elde edebilmek için, geniş formattaki bileşenler, eskiden askeriyeye ait olan şimdilerde ise kullanılmayan bir hangarda prefabrike olarak üretilmiş. Böylece strüktür, süreç içerisinde nemden korunmuş ve elemanların alanda hızlıca ve hassas bir şekilde birleştirilmesi sağlanmış.

Reklam

Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!


Henüz yorum yapılmamış!
7 gün içinde en çok
Okunan Yorumlanan
İlgili Haberler