İTÜ Peyzaj Bölümü IFLA Tarafından Akredite Edildi

İstanbul Teknik Üniversitesi Peyzaj Bölümü, Uluslararası Peyzaj Mimarları Fedarasyonu (International Federation of Landscape Architects - IFLA) tarafından tam akredite edildi.

İTÜ’nün internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

Peyzaj Mimarlığı Bölümümüz alanındaki lider rolünü Türkiye’de IFLA uluslararası akreditasyonu alan ilk ve tek bölüm olarak bir kere daha güçlendirdi. 

15 yıl önce kurulan ve ilk günden beri peyzaj mimarlığı alanında öncü bir ol oynamayı ve uluslararası standartlarda yüksek kaliteli eğitim vermeyi misyon edinen Peyzaj Mimarlığı Bölümümüz, Uluslararası Peyzaj Mimarları Fedarasyonu (International Federation of Landscape Architects – IFLA) tarafından tam akredite (full recognition / accreditation) edildi. Bölümümüz, 13 Nisan’da aldığı akreditasyonla eğitim kalitesini uluslararası ölçekte kanıtladı. Akreditasyon sürecinde üniversitenin, fakültenin ve bölümün eğitim ve öğretim açısından sağladığı fiziksel ve sosyal olanakların yanında; eğitimin içeriği, akademik kadronun bilimsel ve profesyonel çalışmalarındaki nicelik ve nitelik, bölümün sunduğu eğitimin çıktıları ve mezunların performansları da değerlendiriliyor. 

Bölümümüzün, Akreditasyon Kurulu tarafından IFLA Tanınırlık ve Akreditasyon Kılavuzu’nda (IFLA Guidance Document for Recognition or Accreditation) belirtilen kriterleri iyi ve tam olarak karşılandığının saptanmasının ardından tam tanınırlık/akreditasyon (fully recognized/accreditated) verilmiştir. Bu önemli başarıya imza atan, başta Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Hayriye Eşbah Tunçay olmak üzere alanında Türkiye’de en yüksek puanla öğrenci alanbölümümüzdeki akademisyenlerimizi İTÜ Ailesi olarak kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Uluslararası Peyzaj Mimarları Fedarasyonu (IFLA) hakkında

Afrika, Asya, Amerika ve Avrupa kıtalarından 76 ülkenin üyesi olduğu IFLA, peyzaj mimarlığı alanındadünyanın en büyük örgütü olarak biliniyor. Kuruluşun sunduğu akreditasyon programı, peyzaj mimarlığı eğitiminin dünya çapında gelişmesini sağlamak ve bu alanda verilen eğitimlerde kalite standartlarını kapsamlı bir şekilde belirlemek amacıyla yürütülüyor. IFLA akreditasyonuna başvuran üniversiteler, dünya çapında oluşturulmuş standartlar üzerinden değerlendiriliyor ve yalnızca bu standartları karşılayan peyzaj mimarlığı bölümleri akredite ediliyor. IFLA hakkında ayrıntılı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. 

Etiketler

Bir yanıt yazın