VitrA ile Kentin Hayalleri 2017’de de Devam Ediyor!

VitrA ile Kentin Hayalleri, kent ve mimarlık arakesitinde ilerleyen bir tartışma dizisi. Kentlerin ihtiyaçları, beklentileri ama özellikle hayallerine odaklanan program, 2016 yılında İzmir, Adana, Ankara, Kayseri ve Antalya'ya konuk oldu.

VitrA’nın kentlere yaptığı bu çıkarma, 2017’de Konya, Bursa, Denizli ve Mersin ile devam ediyor.

Hayalleri büyük küçük demeden, hayalperest olmayı bir olumsuzluk cümlesi olmaktan çıkararak kurgulanan program yapıcı, dinamik, zihin açıcı tartışmaları hedefliyor. Büyüyen kentlerin ortaklaşan, mutat, kronik konularını göz ardı etmeden, kentlere özgülükleri keşfe çıkıyor. Bunu yapabilmek için anlam üretmenin farklı araçlarını kullanıyor. 2016 yılında mimarlık fotoğrafçısı Cemal Emden’in kent panoramaları içeriği beslerken, 2017’de fotoğrafçı Aydın Büyüktaş’ın Osmanlı minyatürlerinin kurgusal zenginliğini dijital çağa tahvil eden kente kuşbakışı fotoğrafları zenginleştiriyor. Tartışmaların zihin açıcı iksiri olarak kurgulanan fotoğraflar ve kısa kent filmleri, kentlerin hayallerine yatay ve dikey okuma katkıları sunuyor. Kitapta yer alacak kent panoramalarının yanı sıra kent filmleri, her kentin hayal temasına odaklanmanın yanında, 2017 yılında bu kentlerin tema dışında bize gösterdiklerini de içeriyor.

Kentin Hayalleri programı, kenti kentlilerle tartışıyor: Kentte mimarlık pratiğini sürdüren ve/ya kent üzerine yaratıcı düşünen mimarların yanı sıra odak tartışma etrafında mimarlık dışı isimler de bu tartışmaya katılıyor. Yekta Kopan’ın yetkin moderatörlüğünde yürüyen dinamik tartışmalara, izleyici-katılımcılar her türlü ara yüzü kullanarak #kentinhayalleri etiketi altında sosyal medyadan soru ve yorumlarıyla da dahil oluyor.

Müge Cengizkan’ın koordinatörlüğünde gerçekleşen program, Aydın Büyüktaş’ın fotoğrafları ile kentlerdeki tartışmaları içeren kitabın İstanbul’da yapılacak lansmanıyla sonuçlanacak.

Program Koordinatörü ve Editörü: N. Müge Cengizkan
Proje Geliştirme ve Yürütücü: Selin Uysal, VitrA

Konya etkinliği ile ilgili detaylara aşağıdaki videodan ulaşılabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın