Yenilebilir Mutfak Stilleri

“Yenilebilir Mutfak Stilleri” adlı workshop, KTÜ Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin katılımıyla, Doç.Dr. Filiz Tavşan yürütücülüğünde, Arş.Gör. Pınar Küçük yardımcılığında ve Kelebek Mutfak Trabzon Şubesi desteğiyle, 6 Mayıs’da yapıldı.

Kelebek Mutfak’ta yapılan workshop iki ayrı bölümden oluşturuldu. İlk bölümde, iç mimari tasarımın bir parçası olan mutfak tasarımı hakkında firma tarafından bir seminer düzenlendi. Mutfak tasarımı konusundaki son trendler, üretilen yeni yüzey malzemeleri, aksesuarlar ve bir mutfak tasarımı uygulamasının tasarımdan son ürüne kadar geçen süreçteki aşamaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Workshopun ikinci aşamasında öğrenciler, Kelebek Mutfak’ın son trendlerinden biri olan ‘Pierina’nın, workshopun yenilebilir sloganına uygun bir şekilde ölçekli küçük modelini uyguladı. İç mekan stillerini yansıtan özellikleri ile, iskelet kısımları şeker hamurundan, oturma kısımları ise pastadan oluşturulan altı adet ölçekli yenilebilir sandalyede yapıldı.

Doç.Dr. Filiz Tavşan, “İç Mimarlık eğitiminin bir parçası olan öğrenci- firma buluşmalarının bir yenisini daha gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Amacımız öğrencilerin görerek, dokunarak ve yaparak eğitimlerine katkıda bulunmak ve farkındalıklarını arttırarak, tasarım güçlerini desteklemektir. Mutfak tasarımı konusunda yeni trendleri öğrenme, mutfak modellerini bire bir görme, yeni çıkan malzemeleri inceleme fırsatı da elde etmiş oldular. Öğrencilerle birlikte, öğretici, eğlenceli, güzel bir süreç geçirdik.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Etiketler

Bir yanıt yazın