İstiklal Caddesi Böyle Olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğünce gerçekleştirilen İstiklal Caddesi altyapı, üstyapı, çevre düzenlemesi ve Nostaljik Tramvay Hatlarının yenilenmesi çalışmaları sürüyor. Projenin fotoğrafları yayınlandı.

AA’nın geçtiği ve 9 Mayıs 2017’de Hürriyet’te yayınlanan habere göre:

Yetersiz ve eski olan atık su hatları sebebiyle İstiklal Caddesi’nde yer alan bina ve iş yerlerinin bodrum katlarında sıklıkla yaşanan atık su tepmesi, atık su ve yağmursuyu hatlarının daha yüksek bir kapasiteye kavuşturulmasıyla biteceği belirtiliyor. Geçen yıl aralıkta başlanılan altyapı iyileştirme çalışmaları kapsamında, yıllardır arızalar nedeniyle noktasal kazılar yapılan caddenin tüm altyapısı yenileniyor. 

Şu ana kadar 2 kilometre yağmursuyu ve 1,5 kilometre atık su altyapısı tamamlandı. 20 gün içinde bitmesi planlanan altyapı çalışmalarıyla, bugüne kadar karışık akan yağmursuyu ve kanalizasyon hatları ayrışacak.

Açık Kazı Yapılmayacak

Projeye göre kurulan yeni altyapı sistemiyle İstiklal Caddesi’nde herhangi bir arıza ve yeni tesisat döşenmesi durumunda açık kazı yapılmadan da çalışma yapılabilmesi hedefleniyor

Nostaljik Tramvay

Çalışmalar kapsamında Beyoğlu Nostaljik Tramvay Hattına, titreşim sönümleyici Elastomer (kauçuk) malzemelerle desteklenmiş yeni tramvay hattı rayları imal edilerek monte edilecek.

İstiklal Caddesi’nin zeminindeki titreşimden kaynaklı kırılmaların engellenmesi, oynayan taş görüntüsüne son verilmesi hedefleniyor. Tramvayın enerji kabloları ve cadde aydınlatması da yenilenecek. 

Caddeye Granit Döşenecek

İkinci safha çalışmalarda caddenin üstyapı yenilemesi yapılacak. Üstyapı çalışmaları, zemine doğal granit taşlar döşenmesi işlemi mayıs ayının ortalarında başlayacak ve çalışmalar, yıl sonuna kadar tamamlanması için aynı anda iki noktadan başlayacak.

Haberin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

2 yorum

Bir yanıt yazın