Peter Oborn, Samuli Woolston ve Jose Zabala Bursa’daki Yapı ve Yaşam Kongresi’ne Geliyor

RIBA'dan Peter Oborn, ALA Architects’ten Samuli Woolston ve Addenda Architects'ten Jose Zabala 13 Mayıs'ta Mimarlar Odası Bursa Şubesi'nin "Yarışmaları Okumak" teması altında düzenlediği 28. Uluslararası Yapı ve Yaşam Kongresi'nde sunum yapacak.

Peter Oborn

Orta Doğu’da, özellikle Bahreyn, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaptığı projeler ile uluslararası çalışma deneyimine sahip Peter Oborn 2011 yılından beri RIBA’nın başkan yardımcılığını yapıyor. Peter Oborn aynı zamanda RIBA yarışmalar danışmanı, CABE yapılı çevre uzmanı (BEE) ve Commonwealth Association of Architects (CAA) Avrupa Başkan Yardımcısı.

Daha önce Aedas Architects’in ortaklarından olan Oborn, Council for Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH)’ın ödüllü Al Bahr kulelerinin proje yürütücülüğü yaptı.

Bursa Yapı ve Yaşam Kongresi’nde “Adding Value By Design – Tasarım ile Değer Katmak” başlıklı konuşmasında RIBA’da yaptıkları çalışmalar, Birleşmiş Krallık’ın mevcut planlama pratikleri ve farklı yarışma tiplerinin bu sistemdeki yerinden bahsedecek.

Samuli Woolston

Samuli Woolston, Finlandiya’lı ALA Architects’in dört kurucu ortağından biri. Fin Mimarlar Birliği SAFA üyesi olan Samuli, Helsinki Teknoloji Üniversitesi’nden yüksek mimar olarak 2003 yılında mezun olmuş.

Aalto, Oulu, Helsinki, Tampere, Columbia ve Washington üniversitelerinde ders veren ve ileri tasarım stüdyolarını yürüten Woolston, ALA ile birlikte 2004 ile 2016 yılları arasında tasarladıkları 21 mimari projenin müellifi.

Bursa Yapı ve Yaşam Kongresi’nde “5 Generations – 5 Nesil” başlıklı konuşmasında Finlandiya’nın 140 yıllık mimari yarışmalar geleneğinden ve ALA’nın Kilden, Warsaw MOMA, Dipoli, Hipster Casbah/Aalto Uni metro, Helsinki Central Library Oodi projelerinden bahsedecek.

Jose Zabala

Addenda Architects’in ortaklarından Jose Zabala 1999 yılında Barcelona Üniversitesi Mimari Yapı Mühendisliği ve 2004 yılında Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Ortakları, Roberto González, Anne Hinz, Cecilia Rodriguez ve Arnau Sastre ile birlikte Bauhaus Museum Dessau yarışmasında 1. ödül aldı. Müze Bauhaus’un 100. Yılı olan 2019 yılında kullanıma açılacak.

ELISAVA, ESARQ (International University of Catalonia, Barcelona), ETSAB (Superior Technical School of Architecture of Barcelona, UPC – Polytechnic University of Cataluña, London Metropolitan School of Architecture, Umeå School of Architecture ve KU Leuven School of Architecture gibi okullarda ders veren Zabala 2011 yılından beri Katalan Mimarlar Birliği’nin Quaderns d’arquitectura dergisinin editörlüğünü yapıyor.

Jose Zabala Bursa Yapı ve Yaşam Kongresi’nde Bauhaus Dessau Müzesi Yarışması deneyimlerinden ve İspanya’daki mimari yarışma kültüründen bahsedecek.

Etkinliğe Kayıt

Etkinliğe kayıt olmak için https://yyk2017.eventbrite.com adresini ziyaret etmeniz yeterli. 

Etiketler

Bir yanıt yazın