“Eşsiz Bir Şey Bul!”

Stuttgart'lı 25 yaşındaki sanatçı Tim Bengel, sadece yapışkan bir tuval, kum ve altın ile görenleri hayrete düşüren bir teknik kullanarak eşsiz sanat eserleri yaratıyor.

Sanata olan merakının çocukluğunda müzelerde gördüğü sanat eserlerini taklit etmeye çalıştığı dönemler yeşerdiğini anlatan Bengel, ilk yarışmasını on sekiz yaşında kazanmış. Tübingen Üniversitesi’nde Sanat ve Felsefe öğrencisi olan 25 yaşındaki sanatçı, uyguladığı kum tekniğini kendisine kimsenin öğretmediğini, kendisinin bu tekniği deneyimleri doğrultusunda öğrendiğini söylüyor.

Birkaç yıl önce kendime “başarılı bir sanatçı olabilmem için ne yapmalıyım?” diye soruyordum, cevabım “eşsiz bir şey bul!” oldu.

Tim Bengel’in çalışmalarını tamamlaması genellikle bir ay kadar sürse de, bugüne kadar yapmış olduğu en büyük çalışması olan Versaille Sarayı tablosunu tamamlamak üç yüz saatini almış.

Bu tekniği öğrenirken başlarda birçok talihsizlik yaşadığını itiraf eden Alman sanatçı, yılların tecrübesi ile artık neredeyse her çalışmasının başarı ile sonuçlandığını söylüyor.

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan sanatçının eserleri, dünyanın dört bir yanında yoğun ilgi görüyor. Tim Bengel’in kum ve altından yarattığı çalışmalarını, resmi web sayfasından detaylı olarak inceleyebilmek mümkün.

Etiketler

Bir yanıt yazın