Süleyman Paşa Belediyesi’nin Yeni Binası için Proje Yarışması Açılacak

Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin yeni otogarı yapmasının ardından boşalacak otogar yerinde yapacağı yeni binası içi proje yarışması yapacağını duyurdu.

Belediyenin internet sitesinden alınan habere göre:

Süleymanpaşa Belediye Meclisi nisan ayı toplantısında gündeminde yer alan “Süleymanpaşa İlçesi Hürriyet Mahallesi 66 pafta, 2547 ada, 1 parselde yapılması planlanan belediye hizmet binasının projelerinin temini maksadıyla; mimari proje yarışması düzenlenmesi planlanmaktadır. 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 23. Maddesi ve Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliğine istinaden, ilgili alana ait mimari ve uygulama projelerinin tasarım yarışması ile yaptırılmasının belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanması.” maddesi üzerine görüşmeler gerçekleşirken Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Otogarın Taşınmasının Ardından Yeni Binanın Yapımına Başlanacak

İhaleye çıkılarak en ucuz maliyete göre yapılacak proje çiziminin önüne geçmek için yarışmanın önemli olduğunu dile getiren Başkan Eşkinat; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin otogar binasını yapması ve alanı boşaltması ile beraber temel atması ile aşağı yukarı 1 yıllık bir süreç var. Yarışmaya gitmek istememizin sebebi ihale koşullarında uygun olmayan bir projenin ihaleyi kazanması sonucu oluşabilecek istenmeyen durum. Neticede bu bir fikir sanat işidir. Bir belediye binası şehrin sembol binasıdır. Herhangi bir biçimde parasal ölçümler yerine yarışma yapmak çok daha mantıklıdır. İhalesi ile birlikte bir yıllık süreçte projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yarışma İçin Çalışmalara Başlanıldı

Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nde gerçekleşen oylamada oy birliği ile madde kabul edilirken Kamu İhale Kurumu’nun yönetmeliğine uygun olarak düzenlenecek ön seçimli ulusal mimari proje yarışması için çalışmalara başlanıldı.

Yarışma Detayları Önümüzdeki Günlerde Açıklanacak

Öte yandan yarışma ile ilgili detayların önümüzdeki günlerde Süleymanpaşa Belediyesi tarafından duyurulacağı belirtildi.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın