Bambu ve Çelikten Yapılma Barınak ile “Köklere Dönmek”

Çinli C.DD stüdyosu Guangzhou Tasarım Haftası için geceleri bir fener gibi aydınlanan küçük bir barınak inşa etti.

C.DD’nin “Her Şeyin Kökeni” adını verdiği bu sanat çalışması, “köklere dönmek” anlamına gelen Çinli “Hui” karakterini de barındıran, delikli bir çelik küp. Guangzhou Tasarım Haftası dahilinde, bir şehrin küçük ölçekli bir temsili istendiğinde, tasarımcılar He Xiao-Ping ve Li Xing-Lin kendi kentlerinin kompakt, ancak bir o kadar da dinamik doğasını ifade edebilmek adına bu kübik yapıyı geliştirdiler.

Bambu çubuklardan bir duvar, çelik küpün merkezinde küçük bir dikdörtgen zon oluşturuyor. İlk bakışta dokuz metrekarelik bu küçük kurulum, basit bir tasarım olarak görünse de, yukarıdan incelendiğinde, bambu duvarlar ile yaratılmış birbirinden bağımsız iki ayrı kare ve bir dış duvarın Çin karakteri “Hui” şeklini aldığı görülmekte.

Ziyaretçiler yapı içinde, mimarlarının “seyahatin yolu” olarak tanımladığı dar bir koridora yönlendiriliyor. Yanıp sönen ışıklara eşlik eden bir arkaplan müziği ile birlikte, kübün dört bir yanını çevreleyen koridordan ziyaretçilerin tek başına geçişi sağlanıyor.

 

Kübün dışında ise, çelik yüzeydeki delikli bölümler Çin, Foshan’ın haritalarını yansıtıyor. Delikler ayrıca bu küçük alanın iç mekanına doğal ışık ve havalandırma da sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın