COBE ve MVRDV Roskilde’yi Şekillendirmeye Devam Ediyor

COBE ve MVRDV, Roskilde'deki atıl çimento fabrikalarının müzik, yaratıcılık ve gençlik kültürü ile yoğrulmuş bir alana dönüştürülmesi için 2009 yılında açılan yarışmayı kazanmıştı.

Yarışma açılan alandaki Ragnarock Müzesi, geçtiğimiz yıl tamamlanarak açılmıştı. Master planın bir parçası olan yurtların 2017 sonunda, Roskilde Festival Folk High School’un ise 2018 sonbaharında tamamlanması bekleniyor.

45 yıldır Danimarka’da kurulan ilk halk lisesi olan Roskilde Festival Folk High School, Danimarkalı filozof N.F.S. Grundtvig’in ücretsiz eğitim üzerine olan düşüncelerinden şekilleniyor.

Dünyaca ünlü Roskilde Müzik Festivali’ni şekillendiren ve karakterize eden gönüllü katılım, hümanizm ve yaratıcı güç okulun da temelini oluşturuyor.

Hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin okulda yaşıyor olması, müfredat ve sınavın olmaması okulun ülkedeki benzerleri arasından sıyrılmasını sağlayacak.

3.000 metrekarelik alanı kapsayan lise binasında, çimento fabrikasının endüstriyel kabuğu korunup yenilenirken içerisine sınıflar ve diğer mekanlar için kutular eklenmiş. Kutularda 150 kişilik salon, açık tartışmalar için tribün, müzik stüdyosu, mimari, dans ve sanat atölyeleri yer alıyor. 2.600 metrekarelik alanı kapsayan yurt ise okulun 150 öğrenci ve öğretmeninin yaşamasına elverişli olarak tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın