13. Kadir Has “Üstün Başarı Ödülü” Sema Erder’e Verildi

13. Kadir Has "Üstün Başarı Ödülü" kent çalışmaları ve yeni kentsel oluşumlar alanına yaptığı büyük katkılarından dolayı Prof.Dr. Sema Erder'e verildi.

13. Kadir Has “Üstün Başarı Ödülü” kent çalışmaları ve yeni kentsel oluşumlar alanına yaptığı büyük katkılarından dolayı Prof.Dr. Sema Erder’e; “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü” ise yeni kentsel gelişimleri yorumlama hususunda yürüttüğü başarılı çalışmalarıyla Yrd.Doç.Dr. Tuna Kuyucu’ya verildi.

Kadir Has Üniversitesi tarafından, üniversitenin kurucusu hayırsever işadamı merhum Kadir Has’ın ismini yaşatmak amacıyla her yıl düzenlenen Kadir Has Ödülleri, 22 Mart 2017 Çarşamba günü gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Kadir Has Ödülleri’nin bu yılki konusu “Kent Çalışmaları ve Yeni Kentsel Oluşumlar” olarak belirlenmişti.

25 yıldır kesintisiz olarak sürdürdüğü alan araştırmalarında kent planında meydana gelen sosyolojik, sosyo-ekonomik hareketleri saptayan, kentsel dönüşümün dinamiklerini irdeleyen, yeni kent oluşumlarını hazırlayan etkenleri sorgulayan çalışmalarıyla ortaya koyduğu ufuk açıcı ve büyük birikimi göz önünde bulundurularak, Prof.Dr. Sema Erder; Değerlendirme Kurulu tarafından “Üstün Başarı Ödülü”ne layık görüldü.

Değerlendirme Kurulu, “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü”nün ise oybirliğiyle Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Tuna Kuyucu’ya verilmesini kararlaştırdı. Kurul bu kararı alırken Dr. Kuyucu’nun yeni kentsel oluşumlara dönük gelişmeleri gerek İstanbul’daki oluşumları izleyerek gerekse Anadolu kentlerindeki gelişmeleri gözeterek yorumlamasını, bu yeni yapılanmaların ekonomik krizler, hukuk süreçleri ve uygulamalarıyla ilişkilerini kurmasını, kamu mülkiyetinin kullanım yöntemlerini sorgulamasını, çalışmalarını gerek saha analizleri gerekse kuramsal modellemelerle bütünleştirmesini dikkate aldı.

13. Kadir Has Ödülleri Değerlendirme Kurulu

Prof.Dr. Mustafa Aydın- Kadir Has Üniversitesi Rektörü
Doç.Dr. Ayfer Bartu Candan – Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi
Prof.Dr. Murat Güvenç – Kadir Has Üniversitesi İstanbul Çalışmaları Merkezi Müdürü
Prof.Dr. Hasan Bülent Kahraman – Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı
Prof.Dr. Çağlar Keyder – Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi
Prof.Dr. Ayşe Öncü – Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi
Prof.Dr. Uğur Tanyeli – İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi
Han Tümertekin – Mimar

Etiketler

Bir yanıt yazın