Jüri Üyeleri Tematik Park Alanını İnceledi

Bandırma Tematik Parkının inşa edileceği eski Askeri Çamlık'ta, Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması'nın ünlü mimar ve tasarımcı jüri üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte incelemelerde bulundu.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Mimarlar Odası Başkanı Ali Özerk ve Büyükşehir Belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu inceleme gezisinde juri üyeleri alan hakkında yetkililerden bilgiler aldılar.

TEMATİK PARK DÜNYADA BİLİNEN BİR TASARIM ALANI OLACAK

Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması için 124 projenin başvuruda bulunduğunu ve projelerden yüzde 49’unun dünyanın çeşitli ülkelerindeki mimar ve tasarımcılar tarafından hazırlandığını söyleyen Başkan Uğur, Bandırma Tematik Parkı’nın sadece Türkiye değil, dünyada bilinen bir tasarım alanı olacağını belirtti. Tasarım parkı yarışması için son projelerin de geldiğini ifade eden Başkan Uğur şu bilgileri verdi:

“Bugün jüri üyelerimiz Uluslararası bandırma Tasarım Parkı’nı yapacağımız alanda bir gezinti yaptı. Balıkesir’de 124 proje katılıyor yarışmaya. Bunların yüzde 41’i yurt dışından, yüzde 59’u ise Türkiye’den. Bu yarışmamızda dünyanın ve Türkiye’nin önemli mimarları juri üyeliği yapıyor. İnşallah Cumartesi gününe kadar yapacakları çalışmalar ile 1., 2., 3. ve 7 tane mansiyon alacak projeyi değerlendirecekler. Bu projenin Türkiye için önemli bir vizyon proje olduğu ve bu proje İstanbul’a, İzmir’e, Türkiye geneline olduğu gibi Dünya’ya da hitap edecek” dedi.

“ÖRNEK BİR PROJE OLACAK”

Yarışma ve proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Prof.Dr. Celal Abdi Güzel, Bandırma’nın İstanbul’un baskısını azaltacak bir kent olduğunu belirtti. Bandırma’nın nitelikli gelişmesinin önemli olduğunu kaydeden Güzel, “Buranın seçimi ve yarışmanın uluslararası yapılması çok doğru. Bunun bir araştırma ve rekreasyon parkı olarak yapılması çok önemli. Zannediyorum Bandırma’ya kısa ve uzun vadede çok fazla sanayi yatırımı gelecek. Bunların araştırma yerlerine ihtiyacı olacak. Burası örnek bir proje olacak” diye konuştu.

İnceleme gezisine jüri üyelerinden Prof.Dr. Celal Abdi Güzel, Louis Becker, Odile Decq, Martin Rein- Cano, Günther Vogt, Ali Özerk, Ebru Erdönmez, Serkan Sınmaz, Ömer Yılmaz, Olgu Çalışkan, Meltem Erdem Kaya ve Burak Haznedar katıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın